

Café Montaña
Café Montaña Eño Ñuño filtr/espresso zrnková káva
250 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Dokonale sladěná káva z vyhlášených kávových oblastí Kolumbie, Brazílie a Keni.
Káva má vyvážené plné tělo a ucítíte v ní sladké tóny mléčné čokolády a oříšků.
- Země: směs káv z Kolumbie, Keni a Brazílie
- Chuť: jemná káva s plným tělem, sladká chuť, mléčná čokoláda a oříšky
- Příprava: vhodná pro přípravu espressa nebo v moka konvičce.
Původ
Zrna této směsi pochází z farem v oblastech Kolumbijských And, úrodných svahů Mount Kenya a rozsáhlých farem v regionu Minas Gerais v Brazílii. Nadmořská výška, ve které se zrnka pěstovala se pohybují od 1.100 až po 2.000 m.n.m. – kávová zrnka z níže položených oblastí pochází z Brazílie, zrnka z výše položených oblastí naopak pochází z farem v Kolumbii a Keni.
Zrnka z Kolumbie a z Keni kávě dodávají bohatou chuť, která je zajištěna minerálním podložím strmých svahů na kterých jsou farmy umístěny. Káva z Brazílie naopak celou směs perfektně vyvažuje a doplňuje ji svou příznačnou jemností, a chutí oříšků.
Stejně jako všechny směsi z naší pražírny, i v případě směsi Eño Ñuño pražíme každou původní kávu zvlášť a smícháme do finální směsi až po dokonalém upražení a vychladnutí. Jedině tak docílíme maximálního potenciálu této kávy.
Zrnka této kávy mají díky perfektní vyváženosti chutí velmi bohatou a přitom vyváženou chuť.
Bodové ohodnocení káv v této směsi se pohybuje od 83,5 až po 86 bodů hodnocení dle SCAA. Zrnka jsou vždy ručně sbíraná a ve směsi naleznete odrůdy kávovníku arabca Castillo, Caturra, Bourbon, Yellow Catucai, Yellow Bourbon, Red Bourbon, SL 28 a Batian. Kávy byly zpracovány mokrou metodou v případě kolumbijské kávy a kávy z Keni, v případě brazilské kávy pak metodou honey.
Káva pochází z farem v oblastech Kolumbijských And, úrodných svahů Mount Kenya a rozsáhlých farem v regionu Minas Gerais v Brazílii.
Káva v této sladěné směsi byla vypěstovaná v nadmořských výškách od 1 100 m.n.m. brazilských farem, až po nadmořské výšky okolo 2 000 m.n.m. farem v horských oblastech Kolumbie a Keni.
Pražení
Každá káva vyžaduje speciální přístup s ohledem na svůj původ, na nadmořskou výšku, ve které byla vypěstovaná, na odrůdu kávovníku či na podloží farem. Café Montaña zná dokonale každé zrnko, které projde jejich pražírnou.
"Ke každému zrnku kávy přistupujeme s respektem, který si zaslouží, a kávy vždy pražíme s ohledem na jejich chuťové predispozice a vlastnosti. Naším cílem je dostat z kávového zrna vždy jen to nejlepší, co v sobě skrývá."
Kávu pro vás praží a ručně balí v Hradci Králové každý den.
Použití
Díky střednímu profilu pražení si můžete tuto kávu vychutnat při přípravě jakoukoli metodou: v kávovaru pro nápoje vycházející z espressa, v moka konvičce či jako filtrovanou kávu.
O výrobci
Café Montaña je pražírna výběrové kávy. Kávu si dováží sami přímo od farmářů z těch nejvyhlášenějších kávových oblastí v Kolumbii. Praží výběrové jednodruhové kávy, ale i perfektně vyvážené jednodruhové směsi. Firma se také zabývá dovozem výběrových zelených káv z Jižní Ameriky. Sháníte-li kvalitní kávu, Café Montaña je správnou volbou!
Skladování
Uchovávejte v suchu a chladu. Rozbalenou kávu dobře uzavřete.
Výrobce
Café Montaña s.r.o.
Piletická 486
50341 Hradec Králové
Česká republika
Složení
Arabica | 100 % |