Mlékárna Řetová

Mlékárna Řetová Sloupnické selské A2 mléko

1 l

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 2 DNY

Od českého farmáře
Vyprodáno. Očekáváme dnes.
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Čerstvé selské A2 mléko bez homogenizace a standardizace. Šetrně pasterováno.

Co je A2 mléko?

Před 10 000 lety dávaly všechny krávy původní variantu mléka, značenou A2. Náhodou ale pak u části populace krav v severní Evropě došlo k přeměně na A1 mléko. Při následném šlechtění na vysokou produkci mléka se nový typ A1 mléka rozšířil napříč kontinenty a dnes převažuje. Plemena krav, která byla izolována nebo nebyla intenzivně šlechtěna, poskytují stále převážně původní variantu mléka – A2 mléko. 

A2 mléko se v Austrálii a Novém Zélandu prodává již přes 20 let a je populárnější než mléko v BIO kvalitě. Na evropském trhu si svou pozici teprve buduje. A2 mléko obsahuje pouze A2 β-kasein, který byl dříve zastoupen v mateřském mléce savců. Díky původnímu aminokyselinovému řetězci se mléko A2 a výrobky z něj tráví odlišně a pro naše tělo by jejich zpracování mělo být méně náročné. Z toho důvodu je často vyhledáváno osobami, kterým klasické mléko z různých důvodů nevyhovuje. I zde se ale jedná o ryze individuální záležitost.

Použití

Určeno k přímé spotřebě.

O výrobci

Mlékárna Řetová se nachází v údolí Husího krku a jejím provozovatelem je ZD Sloupnice. Má dlouhouletou tradici v chovu hoštýnského černostrakatého skotu a v produkci mléka. V moderně vybavených stájích se důsledně dbá na zdraví a pohodu dojnic dle zásad wellfare chovu. Dojení probíhá podle potřeby moderními dojícími roboty a krmivo je individuálně dávkováno podle potřeby jednotlivých krav. Všechny produkty mlékárny jsou vyrobeny z certifikovaného A2 mléka.

Skladování

Skladujte při teplotě 2–8 °C, po otevření ihned spotřebujte.

Výrobce

Mlékárna Řetová
Řetová 236
Řetová 561 41
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 2 dny.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 1 den.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Mléko

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota266 kJ/64 kCal
Tuky3.5 g
z toho nasycené mastné kyseliny2.2 g
Sacharidy4.8 g
z toho cukry4.8 g
Bílkoviny3.2 g
Sůl0.1 g
Vláknina0 g

Alergeny

Mléko
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.