


Mlékárna Řetová
Mlékárna Řetová Sloupnický A2 čerstvý sýr přírodní
cca 140 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 18 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Přírodní měkký nezrající sýr z mléka typu A2. Tepelně neošetřený po formování.
Co je A2 mléko?
Před 10 000 lety dávaly všechny krávy původní variantu mléka, značenou A2. Náhodou ale pak u části populace krav v severní Evropě došlo k přeměně na A1 mléko. Při následném šlechtění na vysokou produkci mléka se nový typ A1 mléka rozšířil napříč kontinenty a dnes převažuje. Plemena krav, která byla izolována nebo nebyla intenzivně šlechtěna, poskytují stále převážně původní variantu mléka – A2 mléko.
A2 mléko se v Austrálii a Novém Zélandu prodává již přes 20 let a je populárnější než mléko v BIO kvalitě. Na evropském trhu si svou pozici teprve buduje. A2 mléko obsahuje pouze A2 β-kasein, který byl dříve zastoupen v mateřském mléce savců. Díky původnímu aminokyselinovému řetězci se mléko A2 a výrobky z něj tráví odlišně a pro naše tělo by jejich zpracování mělo být méně náročné. Z toho důvodu je často vyhledáváno osobami, kterým klasické mléko z různých důvodů nevyhovuje. I zde se ale jedná o ryze individuální záležitost.
Použití
Určeno k přímé spotřebě.
O výrobci
Mlékárna Řetová se nachází v údolí Husího krku a jejím provozovatelem je ZD Sloupnice. Má dlouhouletou tradici v chovu hoštýnského černostrakatého skotu a v produkci mléka. V moderně vybavených stájích se důsledně dbá na zdraví a pohodu dojnic dle zásad wellfare chovu. Dojení probíhá podle potřeby moderními dojícími roboty a krmivo je individuálně dávkováno podle potřeby jednotlivých krav. Všechny produkty mlékárny jsou vyrobeny z certifikovaného A2 mléka.
Skladování
Skladujte při teplotě 2–8 °C, po otevření ihned spotřebujte.
Výrobce
Mlékárna Řetová
Řetová 236
Řetová 561 41
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Mléko |
Jedlá sůl s jodičnanem draselným |
E509 - Chlorid vápenatý |
Syřidlo |
Mlékařské kultury |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 978 kJ/235 kCal |
Tuky | 18 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 12 g |
Sacharidy | 5.6 g |
z toho cukry | 5.6 g |
Bílkoviny | 12 g |
Sůl | 1.5 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Mléko |