Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g krůtího prsa
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 jablka (ideálně sladkokyselá)
  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g pekanových ořechů
  • 100 g hroznového vína (bez pecek)
  • 100 ml majonézy
  • 100 ml zakysané smetany
  • Šťáva z 1 citronu
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • Sůl
  • Pepř
  • 4 velké hrsti mix salátů - polníček rukola, červená čekanka..
  • Výhonky z červené ředkvičky na ozdobu

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Krůtí prso nejprve očistíme, osolíme a opepříme. Na grilu nebo pánvi ho opékáme asi 8-10 minut z každé strany, dokud není krásně propečené. Poté maso necháme vychladnout a nakrájíme ho na tenké plátky.
  • 2
    Zatímco se maso chladí, připravíme zeleninu a ovoce. Celer zbavíme tvrdé a provázkovité slupky, nakrájíme na tenké plátky, jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Aby jablka nezhnědla, ihned je zakapeme polovinou citronové šťávy. Hroznové víno rozpůlíme. Na pánvi rozpustíme třtinový cukr s kapkou vody a opražíme na vzniklém karamelu vlašské ořechy.
  • 3
    Poté v misce smícháme majonézu, zakysanou smetanu a zbytek citronové šťávy. Dochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Ve větší míse společně s dresinkem promícháme salát, jablka, celer, pekanové ořechy a hroznové víno.
  • 5
    Poklademe na talíř, posypeme zkaramelizovanými vlašskými ořechy a přidáme grilované maso. Nakonec dozdobíme výhonky z červené ředkvičky.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY