Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g krůtího prsa
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 2 jablka (ideálně sladkokyselá)
- 50 g vlašských ořechů
- 50 g pekanových ořechů
- 100 g hroznového vína (bez pecek)
- 100 ml majonézy
- 100 ml zakysané smetany
- Šťáva z 1 citronu
- 1 lžíce třtinového cukru
- Sůl
- Pepř
- 4 velké hrsti mix salátů - polníček rukola, červená čekanka..
- Výhonky z červené ředkvičky na ozdobu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Krůtí prso nejprve očistíme, osolíme a opepříme. Na grilu nebo pánvi ho opékáme asi 8-10 minut z každé strany, dokud není krásně propečené. Poté maso necháme vychladnout a nakrájíme ho na tenké plátky.
- 2Zatímco se maso chladí, připravíme zeleninu a ovoce. Celer zbavíme tvrdé a provázkovité slupky, nakrájíme na tenké plátky, jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Aby jablka nezhnědla, ihned je zakapeme polovinou citronové šťávy. Hroznové víno rozpůlíme. Na pánvi rozpustíme třtinový cukr s kapkou vody a opražíme na vzniklém karamelu vlašské ořechy.
- 3Poté v misce smícháme majonézu, zakysanou smetanu a zbytek citronové šťávy. Dochutíme solí a pepřem.
- 4Ve větší míse společně s dresinkem promícháme salát, jablka, celer, pekanové ořechy a hroznové víno.
- 5Poklademe na talíř, posypeme zkaramelizovanými vlašskými ořechy a přidáme grilované maso. Nakonec dozdobíme výhonky z červené ředkvičky.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!