Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
6 ZAVAŘOVACÍCH SKLENIC

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

NÁLEV

  • 500 ml octa
  • 250 g cukru krupice
  • 7 tablet sacharinu
  • 5 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 1 balení konzervační směsi Deko

HOUBY

  • 3 kg čerstvých malých tvrdých lesních hub
  • 5 lžic soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup na nálev

  • 11,4 l vody zahřejeme na 70–80 °C a přidáme do ní všechny suroviny. Přivedeme k varu a vaříme 2 minuty. Poté odstavíme z ohně.

Postup na houby

  • 1Houby očistíme. 5 l vody osolíme a přivedeme k varu. Vložíme houby, znovu přivedeme k varu, stáhneme oheň na třetinu a vaříme 5 minut. Přecedíme a pečlivě propláchneme pod studenou vodou. Necháme okapat.
  • 2Houby vložíme do sklenic a zalijeme teplým nálevem. Sklenice zavíčkujeme, vložíme do zavařovacího hrnce a zalijeme vodou. Zahřejeme na 80 °C a při této teplotě udržujeme 20 minut. Poté sklenice vyjmeme a ihned obrátíme na víčko. Po vychladnutí sklenice otočíme a uskladníme.
Tip
Takto sterilované houby vydrží neotevřené 2 roky. Na přípravu budete potřebovat 6 zavařovacích sklenic à 420 ml.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

NÁLEV

HOUBY