• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současné omezení naší služby. Museli jsme bohužel přistoupit k následujícím opatřením:
    - max. 1 nákup denně na osobu, bez možnosti doobjednávky
    - maximální počet položek na jeden nákup je 35. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo konkrétní druh jogurtu. Počet kusů není omezený. Toto omezení se ale nevztahuje na členy Rohlík Premium.
    Děláme vše pro to, abychom navýšili naše kapacity a doručili vaše nákupy pro co nejvíce z vás. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Váš Rohlík.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g krevet
  • 1 lžíce pasty Tom Yum
  • 2x 450 ml zeleninového vývaru
  • 200 g rajčat
  • 200 g žampionů
  • 2 cibule
  • 1/2 svazku koriandru
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • šťáva z jedné limetky
  • olej na dno pánve
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
 

POSTUP

  • 1Na dno hrnce nalijeme olej (přesně tolik, aby bylo zakryté dno hrnce). Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, přidáme pastu Tom Yum a když začne vonět, přidáme na čtvrtky nakrájené žampiony.
  • 2Zalijeme vývarem. Dochutíme cukrem, rybí omáčkou a šťávou z jedné limety.
  • 3Do hrnce přidáme rajčaty nakrájená na cca 2 cm velké klínky. V té samé chvíli přidáme vařené krevety. Vaříme maximálně 2 minuty, aby nedošlo k rozvaření rajčat a žampionů.
  • 4Ozdobíme koriandrem a můžeme podávat.

TIP

Pokud použijete syrové krevety, vkládejte je do pánve po oleji. A teprve potom přidáváme ostatní suroviny. Doba přípravy je 30 minut.
Lukáš Neckář
Autor receptu
Lukáš Neckář se specializuje na asijskou kuchyni už pěknou řádku let. Nejdříve jako sushi mistr, posléze jako šéfkuchař pracoval pro restaurace jako Sushitime, Soho, Ambiente nebo Sushi v Dushi. Vede také kurzy asijské kuchyně v Chefparade.

SUROVINY

200 g krevet
1 lžíce pasty Tom Yum
2x 450 ml zeleninového vývaru
 
200 g rajčat
 
200 g žampionů
 
2 cibule
 
1/2 svazku koriandru
 
4 lžíce rybí omáčky
 
2 lžíce cukru
 
šťáva z jedné limetky
 
olej na dno pánve