Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g krevet
- 1 lžíce pasty Tom Yum
- 2x 450 ml zeleninového vývaru
- 200 g rajčat
- 200 g žampionů
- 2 cibule
- 1/2 svazku koriandru
- 4 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce cukru
- šťáva z jedné limetky
- olej na dno pánve
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Na dno hrnce nalijeme olej (přesně tolik, aby bylo zakryté dno hrnce). Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, přidáme pastu Tom Yum a když začne vonět, přidáme na čtvrtky nakrájené žampiony.
- 2Zalijeme vývarem. Dochutíme cukrem, rybí omáčkou a šťávou z jedné limety.
- 3Do hrnce přidáme rajčaty nakrájená na cca 2 cm velké klínky. V té samé chvíli přidáme vařené krevety. Vaříme maximálně 2 minuty, aby nedošlo k rozvaření rajčat a žampionů.
- 4Ozdobíme koriandrem a můžeme podávat.
Tip
Pokud použijete syrové krevety, vkládejte je do pánve po oleji. A teprve potom přidáváme ostatní suroviny.
Doba přípravy je 30 minut.
![Lukáš Neckář](https://cdn.rohlik.cz/images/meals/author/portret_Lukas-Neckar-.jpg)
Lukáš Neckář
Lukáš Neckář se specializuje na asijskou kuchyni už pěknou řádku let. Nejdříve jako sushi mistr, posléze jako šéfkuchař pracoval pro restaurace jako Sushitime, Soho, Ambiente nebo Sushi v Dushi. Vede také kurzy asijské kuchyně v Chefparade.