Milí zákazníci, poptávka po naší službě se dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více zákazníků, omezujeme počet objednávek na jeden den na osobu. Počet položek nákupu je pak omezen na 35. Rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami, výjimku mají pouze senioři a ZTP. Plaťte prosím předem platební kartou. Současně pozastavujeme vracení nákupních tašek a zákazníky v karanténě prosíme, aby nám nevraceli vratné obaly. Všechny Vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

SUROVINY NA VÝVAR

  • 1 hovězí polévková směs
  • 200–400 g BIO roštěné
  • 50 g zázvoru
  • 4-8 lžic rybí omáčky
  • 1 cibule
  • 20 kuliček černého pepře
  • 3 hvězdičky badyánu
  • 2 ks celého černého kardamomu
  • 2 ks hřebíčku
  • 2 celé skořice
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli
  • 1 palice česneku

SUROVINY NA VLOŽKU DO POLÉVKY

  • 50 g nudlí phó
  • 50 g mungo klíčků
  • 4 chilli papričky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená cibule
  • 1 jarní cibulka
  • 1 limetka
  • snítka koriandru
 

POSTUP

  • 1
    Hovězí směs na polévku vložíme do pekáčku společně s cibulí (se slupkou, pouze rozpůlíme), rozpůlenou palicí česneku (také i se slupkou), zázvorem nakrájeným na silnější plátky, badyánem, celou skořicí, kardamonem, hřebíčkem a celým pepřem. Vše pečeme v troubě na 250 °C cca 15 min.
  • 2
    Poté vše přendáme do velkého hrnce, přidáme sůl, cukr, rybí omáčku, zalijeme 2 l vody a necháme 3–4 hodiny táhnout na mírném plameni. Čím déle táhneme, tím bude vývar sytější a bude mít hezčí barvu. Současně platí, že s délkou tažení vzrůstá i potřeba častějšího dolévání vody.
  • 3
    V době přípravy vývaru v hrnci povaříme rýžové nudle. Jakmile je lze rozpůlit prstem (po cca 3 minutách), tak nudle hned scedíme a propláchneme studenou vodou. Očištěnou roštěnou nakrájíme na tenké plátky, červenou cibuli přepůlíme, a také nakrájíme na plátky. Jarní cibulku nakrájíme na šikmá kolečka.
  • 4
    Všechny suroviny na polévkovou vložku vložíme do talíře, doplníme o uvařené, nakrájené maso z vývaru a zalijeme zcezeným vývarem. Nakonec můžeme dozdobit čerstvými bylinkami a pokrm podáváme.

TIP

Hovězí roštěnou můžete do polévky vkládat osmaženou, ale klidně i syrovou. Doba přípravy je 150 minut.
Lukáš Neckář
Autor receptu
Lukáš Neckář se specializuje na asijskou kuchyni už pěknou řádku let. Nejdříve jako sushi mistr, posléze jako šéfkuchař pracoval pro restaurace jako Sushitime, Soho, Ambiente nebo Sushi v Dushi. Vede také kurzy asijské kuchyně v Chefparade.