

Naše maso
Naše maso Smoked Roast (Veneer)
ca. 100 gca.
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Uzená pečeně prémiové kvality z masa přeštických černostrakatých prasat. Uzená pečeně, stejně jako jiná uzená masa, patří k tradičním českým uzenářským výrobkům. Někdy se jí říká kladenská pečeně. Typicky české uzené se nejdřív udí a pak ještě vaří, takže ho můžete rovnou jíst, nakrájené na prkýnku, nebo s ním dále vařit.
V Amase vepřové pečeně z přeštíků, kryté slabou vrstvou sádla, nejdřív nasolí a nechají dva týdny ležet v láku. Pak je lehounce opláchnou v teplé vodě, aby se odsolil povrch, v udírně je na bukovém dřevu vyudí dozlatova a šetrně povaří v páře. Pečeně je pak šťavnatá a má velmi jemnou chuť.
Balení obsahuje cca 100 g krájené pečeně. Baleno v ochranné atmosféře.
Přeštické černostrakaté prase
Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.
Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.
Použití
Uzená pečeně na rohlíku nebo chlebu s okurkou poslouží jako výborná a rychlá svačina. Využijete ji také na obložené mísy, do sendvičů i bramborových knedlíků, opečená na cibulce je skvělá do fleků nebo zelňačky.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
.jpg)
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Durability
Composition
| Vepřová pečeně bez kosti | |
| Dusitanová solící směs | |
| Jedlá sůl s jódem | 99.5 % |
| E250 - Dusitan sodný |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 673 kJ/159 kCal |
| Fats | 9.2 g |
| including saturated fatty acids | 2.5 g |
| Carbohydrates | 0 g |
| including sugars | 0 g |
| Protein | 16 g |
| Salt | 2 g |
| Fibre | 0 g |