
Naše maso
Our meat Shoulder from pork 
ca. 0.53 kg2 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Vepřová plec prémiové kvality z přeštického černostrakatého prasete. Vepřová plec (pork shoulder) je soubor svalů z přední nohy. Maso je více protučnělé, prorostlé kolagenem a vyniká šťavnatostí a výraznou chutí.

V Našem mase ji dělí na plecko (část od lopatky) a ramínko (mezi pleckem a kolenem). U plece platí pravidlo, že tukové krytí je největší vzácnost. Plec z přeštíka z Našeho masa je pěkný špalek masa s tukovým krytím a je týden nasucho vyzrálá.
Balení obsahuje cca 500g kus plece v celku. Baleno ve vakuu.
Přeštické černostrakaté prase
Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.
Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.
Použití
Plec z přeštíka je všestranná partie. Skvěle se hodí na vaření (ovar), dušení i pečení pod poklicí. Před zpracováním ji nechte minimálně hodinu mimo lednici při pokojové teplotě. Před pečením sádlo navrchu zásadně neodkrajujte, jen ho nařízněte a maso nejprve opečte právě na něm. Na vypečeném sádle pak opečte celou plec! Připravíte z ní také výborné trhané maso nebo segedínský guláš. Někdo si z libovějších částí rád udělá steak nebo řízek.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
.jpg)
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Durability
Composition
| Vepřové maso |