
Naše maso
Naše maso Wagyu slices
ca. 150 g2 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Steakové maso prémiové kvality z jalovic a volů wagyu chovaného v České republice. Balení obsahuje 5–7 plátků.
Wagyu je složenina ze slov wa (Japonsko) a gyu (skot), podobně jako čestr = český strakatý skot. Neznamená to ale, že když si koupíte jakékoli maso z wagyu, automaticky získáváte nejvyšší možnou japonskou kvalitu. Nejkvalitnější je pochopitelně wagyu přímo z Japonska, jednak díky tradici, jednak díky tomu, jakou péči tam při chovu zvířat věnují každému detailu. Dobře totiž vědí, že každý aspekt chovu má zásadní vliv na kvalitu masa. Jde zejména o genové linie, pohlaví (jalovice a voli) a způsob výkrmu (kromě pastvy hlavně drcené zrno, tedy strava bohatá na sacharidy). To všechno se odrazí v barvě a celkové kvalitě masa, a hlavně v jeho mramorování. Právě mramorování, totiž způsobuje onu nezaměnitelnou chuť wagyu, jeho mimořádnou šťavnatost a křehkost.
- Zabaleno ve vakuu.
- Mokré zrání: 14 dnů.
Pro dosažení nejlepší kvality masa je zapotřebí nechat zvířata pomalu růst, a to až 3–4 roky. Dalším velice důležitým faktorem je kvalitní krmivo, které se volkům a jalovicím dostává spolu s šetrným a citlivým zacházením.

Wagyu v České republice
K nejvýznamnějším chovatelům plemene wagyu v České republice patří rodina Krontorádových, jejichž wagyu Naše maso nabízí. První vysoce kvalitní embrya si nechali v roce 2012 importovat z americko-japonské farmy v USA. Vlastnit skot plemene wagyu je velká vzácnost a dodnes je velice obtížné získat o jeho chovu detailní informace. Krontorádovi ovšem už dlouhá léta spolupracují s chovateli z celého světa, v čele s těmi japonskými, a výsledky jsou vynikající. A specifika chovu wagyu? Chovatel musí mladým jalovicím a volům dopřát dlouhodobý pobyt na pastvinách s matkou, ustájení na volno, mírný pohyb, a hlavně dostatek vhodného krmiva, vody a minerálních látek.

Použití
Na dobře rozpáleném grilu či pánvi maso opékejte cca 15 vteřin – jen z jedné strany. Můžete ho i jen krátce spařit v horkém vývaru. Jemně osolte. Podávejte nejlépe s wasabi, sójovou omáčkou, čerstvou řeřichou, žloutkem či se silným vývarem. Hodí se i k přípravě wagyu sushi.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
.jpg)
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Durability
Composition
| Wagyu hovězí maso |