Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

Naše maso

Naše maso Čestr air-dried

100 g
Premium qualityFresh from the farm
CZK 219.90 CZK 2,199.00 /kg

Delivery within 60 minutes

300+ customers have in favorites

Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Sušená a zauzená roštěná prémiové kvality z masa jalovic a volů z českých chovů. Sušenou a zauzenou roštěnou (Cecina de Leon) vyrábí v Amase podle receptury inspirované starými italskými a španělskými postupy. Nízkou roštěnou z čestru nasolí a po třech týdnech opláchnou suchým červeným vínem. Víno spláchne z povrchu sůl a sníží pH (maso okyselí a tím i dezinfikuje), čímž zároveň podpoří fermentaci. Roštěnou pověsí na háček, a až přirozeně oschne, zaudí ji studeným kouřem a 3 až 4 měsíce pozvolna suší. Sušenou roštěnou pro vás pak už jen nakrájí na tenké plátky, abyste si ji mohli vychutnat kdykoli a kdekoli.

Balení obsahuje 100 g krájené roštěné. Baleno ve vakuu.

Hovězí z českých chovů

V Amase pracují s hovězím z kvalitních plemen z českých chovů. Zpracovávají maso jalovic a volů zejména českého strakatého skotu, ale i světově uznávaných plemen a jejich kříženců. Farmáři pro Amaso chovají zvířata tak, aby byla dostatečně zmasilá a vytvořil se jim tuk nejen pod kůží, ale hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání a zejména staření.

Použití

Sušenou a zauzenou roštěnou si nejlépe vychutnáte natemperovanou na pokojovou teplotu, zvýrazní se tak její delikátní chuť a vůně hovězího. Je výbornou společnicí k vínu, zrajícím sýrům a pečivu. Hodí se také do sendvičů a využití najde i při vaření pokrmů z klasické italské a španělské kuchyně.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1, 110 00
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 52 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 10 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Hovězí nízká roštěná
dusitanová sůl
E250 - Dusitan sodný
Červené víno
E220 - Oxid siřičitý

Nutritional values per 100 g

Energy value1545 kJ/365 kCal
Fats19.2 g
including saturated fatty acids6.3 g
Carbohydrates0 g
including sugars0 g
Protein48 g
Salt4 g
Fibre0 g

Allergens

Sulfur dioxide
Always check the allergens content on the product packaging before consumption.