• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
Konec léta v českém stylu

Vy jste si opravdu mysleli, že vás po společné dovolené necháme sedět doma? Žádné takové! Čeká nás aklimatizační výlet, pěkně po Česku. A co lepšího bychom mohli koštovat než typicky české suroviny z letní sklizně! Nalaďte se na jízdu plnou pečení, moštů, ciderů, ale také milovaného piva a dalšího osvěžení!

divider
divider

 

Přinášíme vám vlnu letního osvěžení. Z toho co se v Česku sklidí se v Česku také kouzlí. Ať už holdujete pivu, ovocným šťávám nebo letním limčám, u nás si vyberete, o tom žádná!

divider

PIVO

Když se v Česku nadělovala láska k pivu, někdo na nás nešetřil. Naštěstí jsme taky jedni z nejlepších v jeho výrobě. Chcete se přesvědčit? Tyto národní skvosty už pro vás chladíme!

 
divider

CIDER

Tento osvěžující jablečný nápoj, lidově nazývaný jablečný burčák, je kapku sladší alternativou hořkého piva.

divider

MOŠTY

Cesta ke kvalitnímu moštu začíná výběrem ovoce a zeleniny. U těch našich si můžete být jistí, že narazíte jen na ty nejlepší.

divider

DALŠÍ OSVĚŽENÍ

Dodržovat pitný režim je v létě nutnost! Až vás začne nudit obyčejná kohoutkovka, můžete si dopřát některou z našich chutných BIO limonád nebo minerálních vod, které vám zajistí přísun důležitých látek.

 

Nažhavte trouby, zapojte roboty a mixéry, jde se péct. Spousta z nás si pamatuje, jak u babičky v kuchyni uďobávala syrové těsto z kynoucí voňavé a sladké hroudy mouky a kvásku. A pokud takové vzpomínky nemáte, pojďte si je upéct, teď hned! Vůně, linoucí se z trouby, vykouzlí u vás doma tu nejkrásnější atmosféru. A jestli váš výtvor vůbec stihne vychladnout než ho mlsní jazýčkové snědí, bude to úspěch!

 

Průvodce českým pečením

 

Ambasadorem českého pečení je oblíbená brněnská food blogerka Maria Matuszek a její Laskominy od Maryny. Těžko byste dobrotám z její úžasné pekárny odolali. Velká zodpovědnost za kvalitu produktů, které sama peče, a láska k poctivému řemeslu jsou totiž na všech laskominách opravdu znát.

divider

JABLEČNÉ RECEPTY

Nejoblíbenější a nejspíš i naše nejběžnější ovoce u nás má spoustu chutí, barev i velikostí. Kdybyste chtěli ochutnat všech 7 000 odrůd, které existují, měli byste minimálně 20 let jasně danou svačinu. A co si upečeme?

 

Tatranská Šarlotka
 

Úžasně šťavnatý koláč s vysokou vrstvou jablek na korpusu z velmi jemného a křehkého těsta.

 

Chci recept »

 

Ořechový koláč s karamelizovanými jablky

 

Koláč z křehkého ořechového těsta s karamelizovanými jablky a pravou vanilkou je tím pravým dezertem po nedělním obědě.

 

Chci recept »

 

Jablečný koláč s tymiánem a kokosovou drobenkou

 

Další z jemných zákusků z křehkého těsta s jablky. Pokud se při pečení nebojíte použít bylinky, dodá tymián jablkům nečekaný rozměr.

 

Chci recept »

 

Jablečný koláč s limonádou
 

Jak nejlépe využít krásná jablíčka a řemeslné limonádyUpečte je! Jednoduché máslové těsto, sycená jablečná limonáda a jablka jdou skvěle dohromady! Mňam!

 

Chci recept »

divider

ŠVESTKOVÉ RECEPTY

Švestkou proti depresi! Tyto sladké, modrofialové oválky obsahují neuvěřitelné množství vitamínu B. Perfektně nastartují metabolismus a jsou ideálním ovocem pro odolnost proti stresu. Zkrátka ideální svačinka do práce i do školy!

 

Bezlepková nálož máku! Kdo by odolal karamelizovaným oříškům ve svěží kombinaci s pečenými švestkami? My určitě ne!

 

Chci recept »

cca 40 g
Cena dle dodané hmotnosti
Více info
cca
 1,48 Kč
36,90 Kč/kg
 

Kynutý koláč se švestkami a mákem
 

Kdo by neměl rád kombinaci švestek a máku s kynutým těstem. Vydatná porce šťavnaté náplně zaručí, že se po koláči rychle zapráší.

 

Chci recept »

divider

HRUŠKOVÉ RECEPTY

Konec léta s sebou přináší bohatou úrodu hrušek! Co je na ovoci, co lidé hruškou zvou? kromě toho, že je bohaté na důležité vitamíny a minerály, má i nízký obsah nasycených tuků, cholesterolu a sodíku, což je pro naše zdraví velmi přínosné.

 

Hruškový sorbet s rozmarýnem a vodkou

 

Takový nanuk pro dospělé. Sorbet je zmrzlina na vodní bázi, připravená z ovocné dřeně, kousků ovoce, šťávy, cukru a vod(k)y. A u tohoto i špetka bylinek na zpestření.

 

Chci recept »

 

Makovec s karamelizovanými hruškami

Možná by se vám mohlo zdát, že se jedná o obyčejnou makovou buchtu, ale až ochutnáte, jak je úžasně šťavnatý a nadýchaný tento makovec je, budete ho péct stále dokola. Stačí mák, přezrálé hrušky, k tomu třené těsto a můžete mlsat!

 

Chci recept »

 

Nejste úplně pečící typ? Nevadi! Ukuchtili jsme pro vás tolik dobrot, co hrdlo ráčí, a nemusíte pro ně ani šťouchnout vařečkou! Výběr bude možná těžký, ale když my vás taaak rádi rozmazlujeme!