
Naše dovolená se pomalu, ale jistě krátí. Čeká nás poslední týden a s ním i země vyhlášených gurmánů a požitkářů. Země zrajících sýrů, fantastického vína, roztomilých rodinných pekárern, kaváren a šarmantních obyvatel. Vydejte se s námi objevit všechny chutě Francie!

Velká letní hra jde do finále
Každý letní týden přinášíme jeden ze šesti herních produktů. Pokud během léta ulovíte všechny, rozdělené do šesti různých nákupů, získáte 200 kreditů a balíček dobrot naší vlastní značky BEZ KOMPROMISU.
Dalším herním produktem je oblíbený francouzský dezert crème brûlée. Neodolatelný vanilkový custard s božskou karamelovou krustou na povrchu. První zmínka o této dobrotě pochází už z roku 1691 a vaše chuťové buňky vystřelí do nebe!

Ambasador týdne
Kdo nás Francií provede? Ambasadorem tohoto týdne je brněnská francouzská restaurace La Bouchée, kde se vaří pouze z kvalitních surovin, které si kuchaři osobně vybírají. Pro vyzrálé lokální hovězí, vepřové a venkovskou drůbež si například jezdí do sesterské Mikrofarmy. Restaurace nám navíc poskytla báječný recept, díky kterému můžete vzít do Francie celou rodinu!
Nefalšovaná chuť Francie
Vyzkoušejte vepřové kotletky na normandský způsob podle receptu restaurace La Bouchée.
CHCI RECEPT >>
Mediterranean pleasure

Lillet Blanc 17%
pro Premium

Rohlik.cz Bazalka v květináči
Francouzská kuchyně
Francouzská gastronomie už je bezmála 10 let na světovém seznamu nemateriálního kulturního dědictví UNESCO a není divu. Vyvíjela se stovky let a nynější podoba je souhrnem toho nejlepšího od aristokratických dýchánků až po moderní gastronomii, kde o kvalitě rozhoduje známý a přísný Michelinský průvodce.

Kdo by aspoň jednou v životě neochutnal světově proslulou francouzskou bagetu? Nebo některý druh z rozvětvené rodiny lahodného sladkého pečiva? Ať už na chleba nebo na croissant, nesmí chybět tradiční marmeláda!

PEČIVO
Chléb a rustikální bagety z malých rodinných pekařství, která se se svými výtvory mazlí už od pozdní noci, čerstvé croissanty s džemem a sladká vůně makronek a máslových šneků vám zkrátka ulehčí vstávání. Protože na snídani se ve Francii těšíte už od chvíle, kdy jdete večer spát.

Le Fournil de Pierre Rustikální bageta (Label Rouge)

Le Fournil de Pierre Croissant máslový „Eclat du Terroir“

Bageta velká světlá

Rolka máslová čokoládová
pro Premium

Rohlik.cz Tartaletka s bílou čokoládou a malinou

Šnek máslový s náplní vanilkový krém a rozinky

Ollies Makronky

SLADKÉ DĚDICTVÍ
Tartaletky vám učarují. Křehké těsto v kombinaci s lahodným francouzským džemem jsou trefou do černého pro všechny milovníky sladkých laskomin.

Bonne Maman Extra džem jahodový

Bonne Maman Extra džem borůvkový

Bonne Maman Tartelettes čokoládové sušenky s karamelem
Francie je známá svými likéry, aperitivy, ale především víny a šampaňským. Avšak džusy z čerstvého ovoce a pramenitá voda z přírodních zdrojů francouzské přírody jsou neméně skvělou alternativou.

VÍNO
Francouzská vína jsou považována za nejlepší na světě. Neexistuje jiná země s tak dlouhou tradicí pěstování vína. Díky velké rozmanitosti klimatických oblastí a typů půd tu může vznikat tolik druhů tekutých skvostů. Z nejznámějších vinařských oblastí jste se už možná setkali s pojmy jako jsou Bordeaux, Burgundsko, Champagne, Údolí Rhôny a další.
Bordeaux
Burgundsko

Louis Moreau Chablis 1er cru 2018 "Fourneaux"
Champagne

Michel Arnould Champagne Grand Cru Tradition Blanc de Noirs Brut

Andre Clouet Brut Nature Silver Champagne Grand Cru 'Bouzy'
Vína se sníženým obsahem síry

Gérard Bertrand BIO Prima Nature Syrah 2020 IGP Pays d'Oc
BIO vína

Cointreau Pomerančový likér 40%

Limeta 1 ks

Perrier minerální voda perlivá

Francie bez alkoholu
Francie nenabízí pouze vína a likéry. Jejich minerální vody jsou proslulé po celém světě, stejně jako džusy, které u francouzské snídaně nesmí chybět. Neméně vaše chutě potěší i sirupy do káv, dezertů a koktejlů. Zkrátka, pokud nejste zrovna nadšený vinař, i tak si ve Francii přijdete na své.

Vittel® Minerální voda neperlivá (6×1,5 l)

Vittel® KIDS přírodní Minerální voda neperlivá

Perrier minerální voda perlivá
Francouzská kuchyně potěší i ty nejnáročnější gurmány. Základem jsou totiž zejména čerstvé, kvalitní suroviny a co region, to jiná pestrost chutí. Nemusíte se však bát, že vás budeme nutit jíst šneky a žabí stehýnka (tedy – pokud nebudete sami chtít). Pokud jste konzervativnější jedlíci, skvělé sýry a perfektní víno vás na cestě po Francii neminou nikde.
Francouzské sváteční kuře se perfektně hodí na pečení. My doporučujeme připravit jej na středomořský způsob – s rajčaty a olivami. A když už jíme po francouzsku – co vinné párování? Vychutnejte si jej s výborným červeným vínem Mythique!
CHCI RECEPT >>

Francouzské sváteční kuře

Panzani Fusilli

SÝROVÁ VELMOC
Těžko byste pro Francii hledali typičtější potravinu než je právě sýr. Francouzi ho milují tolik, že si ho někdy dávají i místo dezertu. Pokud chcete zažít skutečný gurmánský zážitek, nevynechejte konzumaci francouzských sýrů.

Banon de Provence AOP

Langres AOP

Saveur du maquis

UZENINY
Uzenářské speciality jsou nedílnou součástí stolování a francouzského labužnického života. Perfektně je doplní čerstvé pečivo a samozřejmě nesmí chybět sklenka dobrého vína.

HOŘČICE
Speciální hořčice dijonského typu vyniká zejména svou typickou ostrou chutí. perfektně s ní dochutíte salát a doplníte obložené talíře se sýry a uzeninami.

Maille Hořčice s medem
Objevování chutí Francie je nikdy nekončícím labužnickým zážitkem. Na každém rohu na číhají ty největší delikatesy. My jsme pro vás na konec vybrali opravdové skvosty, bez kterých by cesta po Francii nebyla úplná.

Lanýž bílý – jarní (lat. Tuber borchii)

Moët & Chandon Impérial Rosé
