Objevujte Francii

Naše dovolená se pomalu, ale jistě krátí. Čeká nás poslední týden a s ním i země vyhlášených gurmánů a požitkářů. Země zrajících sýrů, fantastického vína, roztomilých rodinných pekárern, kaváren a šarmantních obyvatel. Vydejte se s námi objevit všechny chutě Francie!

divider

Velká letní hra jde do finále

Každý letní týden přinášíme jeden ze šesti herních produktů. Pokud během léta ulovíte všechny, rozdělené do šesti různých nákupů, získáte 200 kreditů a balíček dobrot naší vlastní značky BEZ KOMPROMISU.

Dalším herním produktem je oblíbený francouzský dezert crème brûlée. Neodolatelný vanilkový custard s božskou karamelovou krustou na povrchu. První zmínka o této dobrotě pochází už z roku 1691 a vaše chuťové buňky vystřelí do nebe!

Ambasador týdne

Kdo nás Francií provede? Ambasadorem tohoto týdne je brněnská francouzská restaurace La Bouchée, kde se vaří pouze z kvalitních surovin, které si kuchaři osobně vybírají. Pro vyzrálé lokální hovězí, vepřové a venkovskou drůbež si například jezdí do sesterské Mikrofarmy. Restaurace nám navíc poskytla báječný recept, díky kterému můžete vzít do Francie celou rodinu!

 

 

Nefalšovaná chuť Francie

Vyzkoušejte vepřové kotletky na normandský způsob podle receptu restaurace La Bouchée.

CHCI RECEPT >>

Mediterranean pleasure

Váš nový oblíbený letní drink! Vychutnejte si specialitu připravenou barmany z brněnského Baru, který neexistuje. Mediterranean pleasure je namíchán speciálně na míru středomořské kuchyni. Na zdraví!
 
 

Francouzská kuchyně

Francouzská gastronomie už je bezmála 10 let na světovém seznamu nemateriálního kulturního dědictví UNESCO a není divu. Vyvíjela se stovky let a nynější podoba je souhrnem toho nejlepšího od aristokratických dýchánků až po moderní gastronomii, kde o kvalitě rozhoduje známý a přísný Michelinský průvodce.

divider

 

Kdo by aspoň jednou v životě neochutnal světově proslulou francouzskou bagetu? Nebo některý druh z rozvětvené rodiny lahodného sladkého pečiva? Ať už na chleba nebo na croissant, nesmí chybět tradiční marmeláda!

divider

PEČIVO

Chléb a rustikální bagety z malých rodinných pekařství, která se se svými výtvory mazlí už od pozdní noci, čerstvé croissanty s džemem a sladká vůně makronek a máslových šneků vám zkrátka ulehčí vstávání. Protože na snídani se ve Francii těšíte už od chvíle, kdy jdete večer spát.

divider

SLADKÉ DĚDICTVÍ

Tartaletky vám učarují. Křehké těsto v kombinaci s lahodným francouzským džemem jsou trefou do černého pro všechny milovníky sladkých laskomin.

 

Francie je známá svými likéry, aperitivy, ale především víny a šampaňským. Avšak džusy z čerstvého ovoce a pramenitá voda z přírodních zdrojů francouzské přírody jsou neméně skvělou alternativou.

divider

VÍNO

Francouzská vína jsou považována za nejlepší na světě. Neexistuje jiná země s tak dlouhou tradicí pěstování vína. Díky velké rozmanitosti klimatických oblastí a typů půd tu může vznikat tolik druhů tekutých skvostů. Z nejznámějších vinařských oblastí jste se už možná setkali s pojmy jako jsou Bordeaux, Burgundsko, Champagne, Údolí Rhôny a další.

Bordeaux

Burgundsko

Champagne

Vína se sníženým obsahem síry

BIO vína

 
divider

Francie bez alkoholu

Francie nenabízí pouze vína a likéry. Jejich minerální vody jsou proslulé po celém světě, stejně jako džusy, které u francouzské snídaně nesmí chybět. Neméně vaše chutě potěší i sirupy do káv, dezertů a koktejlů. Zkrátka, pokud nejste zrovna nadšený vinař, i tak si ve Francii přijdete na své.

 

Francouzská kuchyně potěší i ty nejnáročnější gurmány. Základem jsou totiž zejména čerstvé, kvalitní suroviny a co region, to jiná pestrost chutí. Nemusíte se však bát, že vás budeme nutit jíst šneky a žabí stehýnka (tedy – pokud nebudete sami chtít). Pokud jste konzervativnější jedlíci, skvělé sýry a perfektní víno vás na cestě po Francii neminou nikde.

 

Francouzské sváteční kuře se perfektně hodí na pečení. My doporučujeme připravit jej na středomořský způsob – s rajčaty a olivami. A když už jíme po francouzsku – co vinné párování? Vychutnejte si jej s výborným červeným vínem Mythique!

CHCI RECEPT >>

divider

SÝROVÁ VELMOC

Těžko byste pro Francii hledali typičtější potravinu než je právě sýr. Francouzi ho milují tolik, že si ho někdy dávají i místo dezertu. Pokud chcete zažít skutečný gurmánský zážitek, nevynechejte konzumaci francouzských sýrů.

divider

UZENINY

Uzenářské speciality jsou nedílnou součástí stolování a francouzského labužnického života. Perfektně je doplní čerstvé pečivo a samozřejmě nesmí chybět sklenka dobrého vína.

divider

HOŘČICE

Speciální hořčice dijonského typu vyniká zejména svou typickou ostrou chutí. perfektně s ní dochutíte salát a doplníte obložené talíře se sýry a uzeninami.

 

Objevování chutí Francie je nikdy nekončícím labužnickým zážitkem. Na každém rohu na číhají ty největší delikatesy. My jsme pro vás na konec vybrali opravdové skvosty, bez kterých by cesta po Francii nebyla úplná.