Milí zákazníci, abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, počet položek nákupu je omezen na 35. Současně rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami (s výjimkou seniorů a ZTP). Při přebírání nákupu mějte prosím roušku a pokud to není nutné, nevracejte nám tašky ani vratné obaly. Všechny Vás prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

SUROVINY

  • 4 ks vepřové kotlety s kostí
  • 4 ks cibule šalotky nakrájené na tenká kolečka
  • 2 celé rozmáčknuté stroužky česneku
  • 30 g másla
  • 160 ml jablečného cideru
  • 3 lžíce crème fraîche
  • Pepř
  • Sůl
  • 8 lístků šalvěje

POSTUP

  • 1
    Nejprve zapneme troubu a necháme ji vyhřát na 160 °C. Mezitím kotlety po obvodu několikrát nařízneme (aby se maso při pečení nekroutilo) a z obou stran osolíme a opepříme.
  • 2
    Rozpálíme hlubší pánev, vložíme máslo a pár minut na něm zarestujeme nakrájenou šalotku. Pak k ní přidáme kotlety a stroužky česneku a na středním plameni opečeme z každé strany přibližně 7 minut.
  • 3
    Kotlety přemístíme do zapékací mísy, posypeme je lístky šalvěje, vše přelijeme výpekem z pánve a dáme do trouby, která udrží teplotu masa.
  • 4
    Pánev znova zahřejeme na vyšší teplotu a nalijeme do ní cider. Vaříme dvě minuty, dokud se alkohol neodpaří. Potom přidáme crème fraîche a mícháme, až omáčka zhoustne.
  • 5
    Hotovou omáčkou přelijeme kotlety a podáváme.

TIP

Šalvěj můžeme použít jak čerstvou, tak sušenou. Podáváme nejlépe s bramborovým pyré nebo pečenými bramborami.
La Bouchée
Autor receptu
Inspirováni mediteránskou kuchyní, vaří v La Bouchée jídla, která vás přenesou do Středozemí. V téhle brněnské restauraci vaří pouze z kvalitních surovin, které si kuchaři osobně vybírají.