4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 ks vepřové kotlety s kostí
  • 4 ks cibule šalotky nakrájené na tenká kolečka
  • 2 celé rozmáčknuté stroužky česneku
  • 30 g másla
  • 160 ml jablečného cideru
  • 3 lžíce crème fraîche
  • Pepř
  • Sůl
  • 8 lístků šalvěje
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve zapneme troubu a necháme ji vyhřát na 160 °C. Mezitím kotlety po obvodu několikrát nařízneme (aby se maso při pečení nekroutilo) a z obou stran osolíme a opepříme.
  • 2Rozpálíme hlubší pánev, vložíme máslo a pár minut na něm zarestujeme nakrájenou šalotku. Pak k ní přidáme kotlety a stroužky česneku a na středním plameni opečeme z každé strany přibližně 7 minut.
  • 3Kotlety přemístíme do zapékací mísy, posypeme je lístky šalvěje, vše přelijeme výpekem z pánve a dáme do trouby, která udrží teplotu masa.
  • 4Pánev znova zahřejeme na vyšší teplotu a nalijeme do ní cider. Vaříme dvě minuty, dokud se alkohol neodpaří. Potom přidáme crème fraîche a mícháme, až omáčka zhoustne.
  • 5Hotovou omáčkou přelijeme kotlety a podáváme.
Tip
Šalvěj můžeme použít jak čerstvou, tak sušenou. Podáváme nejlépe s bramborovým pyré nebo pečenými bramborami.
La Bouchée

Inspirováni mediteránskou kuchyní, vaří v La Bouchée jídla, která vás přenesou do Středozemí. V téhle brněnské restauraci vaří pouze z kvalitních surovin, které si kuchaři osobně vybírají.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

4 ks vepřové kotlety s kostí

Vepřová kotleta s kostí bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

4 ks cibule šalotky nakrájené na tenká kolečka

Šalotka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

2 celé rozmáčknuté stroužky česneku

 

30 g másla

 

160 ml jablečného cideru

 

3 lžíce crème fraîche

 

Pepř

 

Sůl

 

8 lístků šalvěje