Franz Josef Kaiser Balzamikový ocet Modena

250 ml
54,90 Kč 219,60 Kč/l
Země původu: Itálie,

Balsamikový ocet z Modeny.

"Aceto Balsamico di Modena" - je to vinný ocet s dlouhou historií, pochází z oblasti italské Modeny. Surovinou pro jeho výrobu je šťáva z vylisovaných hroznů (tedy mošt), která ještě neprošla procesem kvašení. Mošt zraje v dřevěných sudech mnoho let. Díky tomuto speciálnímu postupu získává ocet znamenitou chuť a kvalitu. Doba zrání v sudech se pohybuje od tří let výše. Některé balzamikové octy v Modeně zrají i přes 100 let. Ocet se zráním stává tmavý, hustý jako sirup a má výraznou sladkokyselou chuť. Pro svoji silnou koncentrovanou chuť se do pokrmů přidává v menším množství, než je obvyklé u jiných octů. Stačí jen pár kapek.

Použití

Balsamico ocet má v gastronomii všestranné využití - ochucují se jím ryby, maso, zelenina, ovoce, omáčky. Ale vzhledem k tomu, že jakákoli tepelná manipulace chuť tohoto výrobku zásadně ovlivňuje, používají se balzamikové octy výhradně pro přípravu studených jídel, u teplé kuchyně pak až na závěr přípravy pokrmu. 

O výrobci

Značka F. J. Kaiser je součástí společnosti Gaston, největším dovozcem trvanlivých potravin do střední a východní Evropy.

Firma Gaston se neustále snaží svým zákazníkům přinášet nové a kvalitní výrobky. Několik let v řadě za sebou produkty pod značkou F. J.  Kaiser získávají ocenění v soutěži Volba spotřebitelů a pravidelně se umisťují na předních příčkách v testech kvality respektovaného nezávislého časopisu Dtest.

Skladování

Skladujte v suchu a chraňte před teplem.

Výrobce

Gaston s.r.o
Kvítková 4703
760 01, Zlín
Česká republika

Složení

Vinný ocet
Koncentrát z hroznového moštu
Barvivo
E150d - Amoniak sulfitový karamel

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota435 kJ/102 kcal
Tuky0 g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy20 g
z toho cukry18.5 g
Bílkoviny1 g
Sůl0.01 g
Vláknina g

Alergeny

Oxid siřičitý a siřičitany
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.