- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Výtečná fazole červená je jedna z nejznámějších odrůd fazolí.
Fazole červená ledvina pochází ze Střední Ameriky, někdy je označována jako „chilli fazole“ a v Mexiku se z ní připravuje tradiční jídlo „chilli con carne“ (chilli s masem). Bude chutným zpestřením vašich salátů, rizot, polévek i hlavních pokrmů.
Použití
Fazole předem namočte, nejméně na 10–12 hodin. Vodu slijte a vařte v jiné vodě. Délka vaření je proměnlivá asi 1 hod a závisí na stáří semen. Při vaření nemíchejte, stačí jen zatřepat nádobou. Pěnu sbírejte a fazole solte až po uvaření.
Výborně se hodí jako příloha k rýžovým a kukuřičným jídlům. Kdo má rád pikantnější pokrmy, bude mu chutnat s kayenským pepřem, pálivou paprikou nebo chilli.
O výrobci
Pro-bio, obchodní společnost s.r.o. je první český výrobce a významný dodavatel širokého sortimentu kvalitních biopotravin. Podporuje a rozvíjí ekologické zemědělství, svou činností přispívá k zachování zdravé planety a vrací zapomenuté tradiční plodiny a biopotraviny do života lidí.
Skladování
Skladujte při teplotě do 30 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.
Výrobce
PRO-BIO, obchodní společnost s.r.o.
Lipová 40
788 32 Staré Město, Šumperk
Česká republika