Radonický Balkán
125 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Radonický balkán, přírodní bílý sýr z farmy.
Balkánský sýr je druh měkkého sýru s typickou slanou chutí a bílou barvou. Je napodobeninou řeckého sýru feta a bulharské sirene, který byl vyráběn původně z ovčího, kozího a kravského mléka. Současné typy prodávané ve střední Evropě jsou vyráběny z kravského mléka. Skládá se z 40 až 45 % tuku.
Použití
Balkánský sýr má v kuchyni širokou škálu použití. Využívá se často při výrobě zeleninových salátů, či šopského salátu. V zemích svého původu je velmi využíván pro ochucování jídel, ale také jako součást samotného jídla. Podává se s teplými i se studenými pokrmy, dá se též i nakládat.
O výrobci
Němcova selská mlékárna s.r.o. v Radonicích denně zpracovává 6 tis. litrů mléka na více než patnáct druhů mléčných výrobků. Do roku 2010 se firma věnovala pouze výrobě balkánského sýru. Poté provedla zásadní změnu sortimentu a způsobu prodeje spuštěním projektu "Mléko z farmy" a dnes takto prodává téměř celou produkci. Provoz mlékárny je pod stálou veterinární kontrolou a splňuje všechny standardy EU.
Skladování
Balkánský sýr se skladuje v lehce slaném nálevu, což udržuje jeho vlhký stav a pomáhá zachovávat jeho chuť. Při delším skladování se doporučuje naložit ho do nálevu nebo oleje a udržovat při teplotě 4 - 8 °C.
Výrobce
Němcova selská mlékárna Radonice, spol. s r. o.
Vinořská 254
250 73 Radonice
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Mléko | |
Mlékařské kultury | |
Jedlá sůl | 5 % |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 964 kJ/230 kCal |
Tuky | 18 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 11.9 g |
Sacharidy | 1.5 g |
z toho cukry | 1.5 g |
Bílkoviny | 16 g |
Sůl | 5 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Mléko |