Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

LFO

Bleu d'Auvergne PDO

125 g

9 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Premium quality
CZK 67.90 CZK 543.20 /kg

Delivery within 60 minutes

60+ customers buy regularly

Country: France,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Lahodný sýr vyrobený z kravského mléka protkávaný modrou plísní, s pikantní vůní a jemně slanou chutí.

Středně velké sýrové válce s velmi tenkou kůrou zrají 2 měsíce ve vlhkých sklepech a jsou propíchány jehlicemi. 

Těsto je velmi hutné a smetanové, světle žluté barvy, která směrem k povrchu tmavne. V těstě jsou otvory a výrazné zelenomodré žíly. Chuť je plná a výrazná. Čím více je v sýru žilek, tím je slanější. Nechte se okouzlit touto zajímavou chutí. 

Jak sýr vznikl

Sýr pochází z Auvergne ve střední Francii. První sýr zde vznikl v roce 1845 a to úplnou náhodou. Místní sýrař neměl s tímto, tehdy ještě bílým, sýrem velký úspěch a sýr mu začal plesnivět. On jej ale nevyhodil a rozhodl se, že ho sní sám. Pak mu ale zplesnivěl i žitný chléb a on přenesl plíseň z chleba jehlicí do sýru a čekal, co to udělá. Výsledek byl vynikající. Od té doby se do sýru pravidelně aplikuje plísňová kultura Penicillinum roqueforti a způsob výroby se neustále inovuje. 

Použití

Sýr je vhodný do salátů nebo teplých pokrmů, výborně se rozpouští a skvěle se hodí k hroznovému vínu.

O výrobci

Fromagerie Occitanes nabízí celou škálu regionálních francouzských sýrů prémiové kvality ze svých závodů na výrobu sýrů Auvergne (Saint-Nectaire, Auvergne blue, Fourme d'Ambert, Salers a Cantal), Pyreneje (ossau-iraty, tomme IGP Pyrenees, bethmal, čistá koza, smíšená koza-ovce), stejně jako sýr Roquefort.

Skladování

Uchovejte při teplotě 2–6 °C. 

Výrobce

LES FROMAGER.OCCITANES
Zone industriale,B.P.15
Villefranche de Lauragais, 312 90
Francie

Durability

Average durability from the time of delivery: 9 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 5 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Mléko
Jedlá sůl
Mlékárenské kultury
Plísňová kultura Penicillium

Nutritional values per 100 g

Energy value1419 kJ/342 kCal
Fats28 g
including saturated fatty acids20 g
Carbohydrates1.5 g
including sugars0.5 g
Protein21 g
Salt2.6 g
Fibre g

Allergens

Milk
Always check the allergens content on the product packaging before consumption.