
Naše maso
Naše maso Hovězí vuřt
cca 0,52 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 6 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Plýtvání není naše parketa! Proto vám 100% nezávadné produkty, kterým za pár dní končí expirace, nabízíme za zlomek ceny.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Výborný hovězí vuřt prémiové kvality.
Vuřt se vyrábí z hovězího masa z čestru a plní se do hovězích střívek. Na rozdíl od špekáčku v něm není špek, ale kousky hovězího loje. Maso je ochucené solí, pepřem, česnekem, paprikou a muškátovým oříškem. Díky správnému poměru masa, sádla a koření je vuřt šťavnatý a vyniká příjemně kořeněnou chutí.
Balení obsahuje 5 kusů.
Použití
Nejlépe chutná na ohni, nebo naložený jako utopenec.
Naložit si doma utopence není žádná věda, ovšem nutně potřebujeme dvě základní věci – kvalitní vuřty a poctivě kyselý lák.
Začneme nálevem. Smícháme ocet s vodou. V hrnci nasucho orestujeme koření a zalijeme lákem. Přidáme mrkev a krátce povaříme. Špekáčky naplníme feferonkou, cibulí a okurkou – do každého utopence jeden klínek od každého. Nakonec vuřt ucpeme kysaným zelím. Zalijeme horkým lákem a necháme 14 dní uležet v chladu.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví na Dlouhé ulici je dodává Amaso, které ho odebírá výhradně od tuzemských chovatelů. Řezníci se s nimi osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte při teplotě 1–4 °C. Po otevření obalu ihned spotřebujte.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Hovězí maso | 76 % |
Hovězí lůj | |
Dusitanová solící směs | |
Kuchyňská sůl | 99.5 % |
E250 - Dusitan sodný | |
Pepř černý | |
Muškátový ořech | |
Sladká paprika | |
Čerstvý česnek | |
Přírodní obal hovězí střevo |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1572 kJ/372 kCal |
Tuky | 36 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 14.4 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 12 g |
Sůl | 2 g |
Vláknina | 0 g |