Naše maso

Naše maso Talián

cca 0,52 kg

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 5 DNŮ

Prémiová kvalitaOd českého farmáře

cca

 203,00 Kč 389,90 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

30+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Talián prémiové kvality z masa českého strakatého skotu a přeštických černostrakatých prasat. Talián je neuzená vařená klobáska a u nás v Amase ji vyrábíz masa čestru a přeštíka. Jemnou chuť masa doplňuje směs koření, kterému vévodí bílý pepř, česnek, zázvor a kardamom. Po naražení do hovězího kroužkového střeva se talián zaváže jako špekáčky a nechá se dva dny odpočívat ve slaném láku. Poté se pozvolna povaří v páře.

Balení obsahuje 5 taliánů (cca 500 g). Baleno v ochranné atmosféře.

Talián je česká hospodská klasika s italskými kořeny. Tahle lahůdka se poprvé rozvoněla na Starém Městě už na konci 19. století. V Rybné ulici se totiž usídlil italský uzenář Uggé, který prodával klobásky vyrobené podle vlastního receptu. Lidé dali přezdívku Talián nejen jemu, ale i jeho bezejmenné lahůdce, která vynikala zvláštní kořeněnou chutí. Říkali jí také „uggovka“ (užovka), více ale zlidověl název talián.

Použití

Talián je nejlepší ohřátý, i když mnozí si vzpomenou na Rudolfa Hrušínského, jak ho ve filmu Adéla ještě nevečeřela jedl studený a zapíjel ho plzeňským pivem. Dřív se taliány prodávaly i syrové a od té doby se traduje, že se musí vařit. Dnes se všechny taliány prodávají již vařené, a tak stačí, když si je ohřejete. Ovšem i to je umění.

V Našem mase dáváme taliány do horké (80 °C) vody na 15 minut, jelikož je to silnější klobása. Podávají je s hořčicí, křenem a chlebem z Esky. Doma to udělejte stejně, a jestli chcete, přidejte do vody trochu soli a bobkový list.

Tip! Ohřejte talián v horkém vývaru, pak uzeninu nakrájejte, posypte strouhaným křenem a podávejte v hlubokém talíři, zalitou vývarem.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 5 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Hovězí maso40 %
Vepřové maso57 %
E250 - Dusitan sodný
Čerstvý český česnek
Černý pepř
Bílý pepř
Kardamon
Kmín
Zázvor
Cukr

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota812 kJ/195 kCal
Tuky14 g
z toho nasycené mastné kyseliny5.1 g
Sacharidy1.8 g
z toho cukry0.2 g
Bílkoviny13.9 g
Sůl1.8 g
Vláknina0 g
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.