




Naše maso Špekáčky
cca 500 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 7 DNŮ
cca
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Výborné špekáčky prémiové kvality.
Špekáček obsahuje kombinaci vepřového masa z přeštíků a hovězího masa z čestru a následně se plní do hovězích střívek. K tomu se do výrobku navíc přidávají kousky špeku – právě po nich se totiž produkt jmenuje. Pro tuhle klasiku je typický baculatý tvar a provázek, případně hliníková sponka.
Balení obsahuje 5 kusů.
Vyrábí se podle prvorepublikové receptury, maso je ochucené solí, pepřem, česnekem, paprikou a muškátovým oříškem. Díky správnému poměru masa, sádla a koření je špekáček šťavnatý a vyniká příjemně kořeněnou chutí.
Použití
Nejlépe chutná na ohni, nebo naložený jako utopenec.
Naložit si doma utopence není žádná věda, ovšem nutně potřebujeme dvě základní věci – kvalitní buřty a poctivě kyselý lák.
Začneme nálevem. Smícháme ocet s vodou. V hrnci nasucho orestujeme koření a zalijeme lákem. Přidáme mrkev a krátce povaříme. Špekáčky naplníme feferonkou, cibulí a okurkou – do každého utopence jeden klínek od každého. Nakonec buřt ucpeme kysaným zelím. Zalijeme horkým lákem a necháme 14 dní uležet v chladu.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví na Dlouhé ulici je dodává Amaso, které ho odebírá výhradně od tuzemských chovatelů. Řezníci se s nimi osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika