Naše maso

Naše maso Špekáčky

cca 0,54 kg

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 6 DNŮ

Prémiová kvalitaOd českého farmáře

cca

 161,00 Kč 299,90 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

200+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Špekáčky prémiové kvality z masa českého strakatého skotu a přeštických černostrakatých prasat. Špekáčky vyrábí v Amase podle prvorepublikové receptury z masa čestru a přeštíků. Maso je ochucené solí, pepřem, česnekem, paprikou a muškátovým oříškem. Míchá se v kutru (velký řeznický mixér, který maso seká a zároveň míchá) a ke konci se přidá špek (sádlo), který se jen nechá rozseknout na pěkné kostičky. Právě po nich se výrobek jmenuje. Naráží je do hovězích střev a oddělují provázkem. Díky správnému poměru masa, sádla a koření je špekáček šťavnatý a vyniká příjemně kořeněnou chutí.

Balení obsahuje 5 špekáčků (cca 500 g). Baleno v ochranné atmosféře.

Špekáček, vuřt, buřt

„Dřív jsme dělali špekáčky a vuřty – dnes nám zbyl jenom vuřt, a má v sobě špekáček!“ říkal mistr pan Šandera. Skutečně – naši prarodiče si kupovali vuřty (100–120 g), které vypadaly jako dnešní špekáčky, ale neměly v sobě kousky špeku, a špekáčky, které uvnitř byly špekáčkem, ovšem velikostí byly poloviční (50–70 g). Vuřt vychází z německého Wurst, které označuje tento typ výrobku, ale zlidověla nám podoba buřt, kterou dnes používáme pro špekáček. Jestli v tom máte guláš, udělejte si buřtguláš.

Použití

Staří řezníci si špekáčky ohřívali v hrnci jako párky, někdo si rád dá studený špekáček s chlebem, klasikou se staly špekáčky („buřty“) na pivu nebo buřtguláš, ale všichni milujeme špekáček opečený na ohni. V Našem mase je nařezají na „hranolky“, špekáček se takto rovnoměrně prohřeje, opeče a horký se lépe dětem nakrájí. Podívejte se na video.

Tip! Nebo máte rádi nakládané utopence? Zkuste to podle receptu z Našeho masa – základem jsou kvalitní špekáčky a poctivě kyselý lák.

  •  Začněte nálevem. Ve velkém hrnci nasucho orestujte nové koření, pepř, bobkový list a zalijte ho vodou a octem v poměru 1:1. Přidejte kolečka mrkve, sůl i cukr a krátce povařte.
  • Cibuli nakrájenou na půlkolečka krátce spařte ve vroucí vodě a nechte v cedníku okapat. Když ji připravíte takto zvlášť, nezakalí lák.
  • Špekáčky oloupejte a podélně rozkrojte asi do dvou třetin. Naplňte je feferonkou, spařenou cibulí a plátky kyselé okurky – do každého špekáčku jeden plátek. Naplněné špekáčky skládejte do sklenice a prokládejte je kolečky mrkve z nálevu a zbylou spařenou cibulí.
  • Zalijte teplým lákem (max. 50 °C), sklenice pevně uzavřete a nechte obsah vychladnout. Poté uložte do chladu. Utopenci jsou nejlepší uleželé tak 14 dní.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 6 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Hovězí maso35 %
Vepřové maso42 %
Vepřové sádlo
Dusitanová solící směs
Kuchyňská sůl99.5 %
E250 - Dusitan sodný
Pepř černý
Muškátový ořech
Sladká paprika
Čerstvý český česnek
Přírodní obal hovězí tenké střevo

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1572 kJ/372 kCal
Tuky36 g
z toho nasycené mastné kyseliny14.4 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny12 g
Sůl2 g
Vláknina0 g
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.