Tarapacá
Tarapacá Carmenére
0,75 lDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Červené víno Tarapacá.
Vyznačuje se intenzivní červenou barvou s fialkovými odlesky a velmi dobrou viskozitou. Vůně je podobná vůni černých třešní a višní v kombinaci s vůní lučních květin. Chuť je plná, harmonicky tříslovitá s kořenitou dochutí, která je typická pro tuto odrůdu.
Charakteristika vína
- Odrůda: Carmenére
- Ročník: 2020
- Oblast: Maipo
- Výše zbytkového cukru: suché
- Obsah alkoholu: 13 % obj.
Snoubení s pokrmem
Doporučujeme kombinovat s grilovaným a pečeným červeným masem a zvěřinou.
Použití
Teplota podávání 16–18 °C.
O vinařství
Vinařství Viňa Tarapacá leží v údolí MAIPO VALLEY a bylo založeno v roce 1874 donem F. de Rojas y Salamanca. Ten zde začal pěstovat francouzské odrůdy révy Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Chardonnay, Sauvignon Blanc a Semillon. Nová éra ve Viňa Tarapacá nastala po roce 1992, kdy do ní majetkové vstoupilo významné chilské konzorcium Fósfor Holding. Postupně bylo vysázeno 600 ha nových vinohradů v nejprestižnější chilské vinařské lokalitě. Vyráběná vína jsou silně reduktivní. Pro vína bílá jsou charakteristické světlé svěží barvy, odrůdově typická vůně a chuť s pikantními kyselinami. Červená vína se vyznačují vyššími barvami, plnou ovocnou tříslovitou chutí, mají vyšší obsah alkoholu. Chuťové vlastnosti vybraných červených vín jsou příznivě ovlivňovány ležením v dubových sudech. Vzrůstající objem exportu vín z Viňa Tarapacá odráží nárůst jejich obliby v Americe, ale i v Evropě.
Skladování
Skladujte v temnu, suchu a naležato při teplotě do 20 °C.
Výrobce
VIŇA SAN PEDRO TARAPACA S.A.
Vitacura 4380
Santiago
Chile
Složení
Víno | |
Obsah alkoholu | 13 % |
Alergeny
Oxid siřičitý a siřičitany |