Michel Littiere

Michel Littiere Champagne reserve brut

0,75 l
Tento produkt je určen starším 18 let.
699,90 Kč 933,20 Kč/l

Doručení už do 60 minut

30+ zákazníků pravidelně nakupuje

Tento produkt je určen starším 18 let.Při převzetí zboží bude ověřen váš věk.
Země původu: Francie,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Toto Champagne reserve brut je jasně žluté barvy, s jemnými bublinkami ve skle. Víno se otevírá buketem jádrového ovoce, citrusových plodů, mandlí, briošky a chladivých minerálů.

Vůně je lehce květinová s náznakem bílých květů, což dodává vínu další rozměr a eleganci. Na patře se snoubí intenzivní svěžest tohoto cuvée s hedvábným pocitem v ústech, jemným perlením a intenzivní chutí bobulovitého a exotického ovoce. Nechybí tóny meruněk, pomeranče a pomela, stejně jako černý rybíz, švestka, mango nebo ananas, doplněné o subtilní kořeněné a ořechové nuance.

Celkově je chuť vyvážená s dlouhotrvajícím příjemným závěrem. Tento Brut je úžasně elegantní, kombinuje sílu a hloubku se svěžestí a slanou mineralitou.

Charakteristika vína

  • Odrůda: Pinot Meunier, Pinot Noir, Chardonnay
  • Oblast: Champagne
  • Podoblast: levý břeh Vallée de la Marne
  • Město: Oeuilly
  • Výše zbytkového cukru: Brut
  • Obsah alkoholu: 12 %

Snoubení s pokrmem

Champagne Michel Littiere Reserve Brut je skvělým doplňkem k různým pokrmům, ať už se jedná o předkrmy, hlavní chody nebo dezerty.

Lehkost a svěžest šampaňského skvěle doplní chuť mořských plodů, jako jsou ústřice, jemné ovocné tóny a živá kyselost šampaňského vytvoří pěkný kontrast k chuti krevet a taktéž kombinace lososa a citrusových tónů v tomto šampaňském je vynikající.

Jako hlavní chod doporučujeme kuřecí maso, jenž se snoubí s jemnými ovocnými tóny šampaňského a dodává pokrmu elegantní charakter. Toto víno je ideálním společníkem k různým druhům ryb, zejména k lehce grilovaným rybím pokrmům, avšak lehkost a svěžest tohoto Champagne krásně kontrastují i s kozím sýrem a zeleninou.

V neposlední řadě doporučujeme kombinaci této reservy sO lehkými ovocnými dezerty, jako jsou ovocné pěny, či jemné, lahodné makronky.

O vinařství

Michel Littiere Champagnes je rodinný podnik o rozloze 5,5 hektaru, který se nachází v srdci údolí Marne. Po spolupráci se svým otcem Raymondem Littiere vytvořil Michel v roce 1970 vlastní značku. V roce 1991 jeho dcera Marie-Helene dokončila kurz na Ecole de Viticulture a začala s ním pracovat. Jeho zeť, manžel Marie-Helene, který již vlastnil vinici v Puisieulx (Champagne Grand Cru u Remeše), přinesl své zkušenosti do Cave Littiere v Oeuilly v roce 2008, kdy zde začal vyrábět vlastní šampaňské z jeho vlastních hroznů z Puisieulx.

Kombinace know-how a vklad všech zúčastněných přispěl ke kvalitě našich šampaňských. Od sklizně 2018 má vinařství certifikaci High Environmental Value (HVE), která zaručuje, že pracují s respektem k přírodě a životnímu prostředí. A samozřejmě vždy byli 100% nezávislí vinaři.

Oeuilly je vesnice v Champagne na levém břehu údolí Marne, 12 kilometrů od Epernay. Tato rodinná vinice se skládá ze 3 odrůd, kterými jsou Pinot Noir, Chardonnay a Pinot Meunier, což je odrůda typická pro toto údolí. Vinice se nachází výhradně na svazích Oeuilly a skládá se z 25 pozemků, které tvoří 5,5 hektaru. Počet a rozložení pozemků umožňuje dobrou rozmanitost půd a slunných úhlů, což umožňuje míchání bohaté rozmanitosti chutí.

Skladování

SKladujte v suchu a chladu do 12 °C.

Výrobce

Champagne Michel Littière
Rue des Murs Chenots
FR-51480 Œuilly
Francie

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 991 dní.

Složení

Vinná réva
E220 - Oxid siřičitý

Alergeny

Oxid siřičitý a siřičitany
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.