
Masso Antico
Masso Antico Primitivo Salento IGT Da Uve Leggermente Appasito BIB
3 lDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Víno se vyznačuje rubínově červenou barvou, jemnou tříslovinkou s dotykem vanilky, intenzivní a jemnou vůní ovoce, až po pikantní ovocné tóny.
Hrozny používané pro Masso Antico Primitivo jsou pěstovány metodou školení vinné révy známou jako „Alberello“, která má starověký původ a je typická pro středomořskou oblast Itálie. Byl vyvinut, aby kompenzoval nedostatek vody a velmi horké klima. Nyní velmi vzácný systém Alberello představuje velmi důležitou součást kulturního a enologického dědictví Apulie. Po pečlivém ručním sběru následuje pečlivý výběr odstopkovaných hroznů. Vadnutí hroznů na rostlinách, podporované mořským větrem, a pomalé zrání ve francouzských dubových sudech po dobu asi 6 měsíců vede k vynikajícímu plnému vínu s jemnými taniny, které v závěru uvolňuje tóny vanilky.
Charakteristika vína
- Odrůda: Primitivo
- Dodávaný ročník: 2021–2022
- Oblast: Apulie
- Podoblast: Salento
- Jakostní zatřídění: IGT
- Výše zbytkového cukru: Polosuché
- Zbytkový cukr: 15 g/l
- Kyseliny: 5 g/l
- Obsah alkoholu: 14 % obj.
Snoubení s pokrmem
Doporučujeme podávat ke grilovaným pokrmům z masa, s dušenou zeleninou i zralými sýry
O vinařství
Italské vinařství Schenk je součástí skupiny Schenk Group, která byla založena v roce 1893 v Rolle (Švýcarsko), vlastní vinařství ve Švýcarsku, Francii, Itálii a Španělsku a je jedním z nejvýznamnějších producentů vína. Hlavní sídlo firmy bylo v roce 1960 přemístěno do Ory nedaleko Bolzana. Italské vinařství Schenk ve výrobě svých vín garantuje vysokou kvalitu, má skvělý tým vyškolených agronomů a enologů.
Skladování
Skladujte v suchu a chladu.
Výrobce
Schenk Italian Wineries
Via Stazione 43
I 39040 Ora (BZ)
Itálie
100% réva vinná
Nutriční hodnoty na 100 ml
Energetická hodnota | 362 kJ/87 kCal |
Tuky | 0.5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.1 g |
Sacharidy | 2.7 g |
z toho cukry | 1.6 g |
Bílkoviny | 0.5 g |
Sůl | 0.01 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Oxid siřičitý a siřičitany |