
Rodopi
Rodopi Jogurt bulharského typu malina
200 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 18 DNŮ
Doručení už do 60 minut
AI Souhrn
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Malinový jogurt bulharského typu vyrobený z čerstvého farmářského mléka. Kromě mléka obsahuje pouze symbiotické kultury, které byly izolovány v bulharských horách Rodopi a jsou typické pro místní flóru. Tyto kultury tvoří bakterie Lactobacillus bulgaricus a Streptococcus thermophilus a přidávají jogurtu specifickou a příjemně kysanou chuť a vůni.

Použití
Určeno k přímé konzumaci. Jogurt se nejlépe hodí ke snídani.
O výrobci
Příběh Rodopi začal v roce 2013, kdy zakladatel firmy Apostolov dostal dvě sklenice jogurtu od bulharského kamaráda, které mu připomněly chuť dětství. Poté uvařil první jogurt z českého mléka, ze kterého byli všichni v okolí nadšeni. Zrodila se myšlenka vyrábět bulharský jogurt z českých surovin a postupně vznikla značka Rodopi. S pomocí odborníků z veterinární správy připravili projekt a postavili mini mlékárnu. Na konci roku 2015 byla dokončena a od 1. ledna 2016 začala oficiálně fungovat. Jogurty začaly odebírat mateřské školky a našly si místo i na farmářských trzích.
Skladování
Skladujte při teplotě 4–8 °C. Po otevření spotřebujte v průběhu týdne.
Výrobce
Apostolov, s.r.o.
Zájezd, 27343
Zájezd 41
Česká republika
Trvanlivost
Složení
| Čerstvé pasterované mléko | |
| Živé jogurtové kultury | |
| Lactobacillus bulgaricus | |
| Streptococcus thermophilus | |
| Ovocná složka | 15 % |
| Maliny | |
| Malinové pyré | |
| Sacharóza | |
| Glukózo-fruktózový sirup | |
| Modifikovaný kukuřičný škrob | |
| E1442 - Hydroxypropylether zesíťovaného fosfátu škrobu | |
| Přírodní aroma | |
| Želírující látka | |
| E406 - Agar | |
| Regulátor kyselosti | |
| E330 - Kyselina citronová | |
| E331 - Citronany sodné |
Nutriční hodnoty na 100 g
| Energetická hodnota | 331 kJ/79 kCal |
| Tuky | 3.5 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 2.3 g |
| Sacharidy | 9 g |
| z toho cukry | 4.5 g |
| Bílkoviny | 2.8 g |
| Sůl | 0.09 g |
| Vláknina | 0 g |
Alergeny
| Mléko |