
Gaja
Gaja Barbaresco DOP 2017
0,75 lDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
To to Barbaresco je vyrobené ze 100% Nebbiola. Má světlejší granátovou barvu, přesto koncentrovanou. V aroma najdete tóny červených plodů (třešní a brusinek), růží a jemného koření. V ústech je suché, se živou kyselinou a pevnými tříslovinami, které slibují dlouhý vývoj při archivaci.
Gaja Barbaresco bylo jedním z prvních piemontských vín, které začalo sbírat vysoká mezinárodní hodnocení a přispělo k rozšíření slávy Barbaresca na úroveň slavnějšího Barola. Každý ročník je bedlivě sledován odbornou i laickou veřejností.
Ocenění: James Suckling 97, Robert Parker 95
Charakteristika vína
- Odrůda: Nebbiolo
- Dodávaný ročník: 2017
- Oblast: Piemont
- Jakostní zatřídění: DOP
- Výše zbytkového cukr: Suché
- Obsah alkoholu: 14 % obj.
Snoubení s pokrmem
Tradičně se doporučuje k pokrmům z lanýžů, houbovému risottu či pomalu dušenému hovězímu (brasato al Barolo). Skvěle si rozumí i se středně vyzrálými sýry.
O vinařství
Vinařství Gaja patří k nejikoničtějším producentům v oblasti Piemontu. Rodina Gaja působí v regionu Langhe již od roku 1859 a jejich vína proslavila piemontskou odrůdu Nebbiolo na celém světě. Angelo Gaja, současná hlava rodiny, v 70. letech způsobil „revoluci v Barbarescu“ zaváděním moderních technik, jako je zrání v malých francouzských barikových sudech nebo redukce výnosu ve vinici. Tyto změny výrazně zvýšily kvalitu místních vín a postavily Gaju na vinařský piedestal. Dnes je Gaja symbolem inovace i tradice: ctí dlouhou historii regionu, ale zároveň se nebojí experimentů, aby dosáhli maximálního projevu terroiru.
Skladování
Skladujte v suchu, při teplotě 16–19 ⁰C.
Výrobce
Angelo Gaja
Via Torino 18
12050 Barbaresco
Itálie
100% réva vinná.
Alergeny
Oxid siřičitý a siřičitany |