• Milí zákazníci, dnes se běží "International Marathon 2024" a proto může dojít ke zpoždění vašich objednávek.
    Děláme vše proto, abyste obdrželi objednávku včas a omlouváme se za případné komplikace.
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 70 g másla
  • 1/3 lžičky soli
  • 1/3 lžičky jedlé sody
  • 150 g krupicového cukru
  • 50 g hladké mouky
  • 25 g kakaa
  • 3 vejce M
  • 150 g nasekané hořké čokolády k rozpuštění plus 80 g nasekané čokolády nakonec do těsta
  • 50 g mletých ořechů (mandle, lískové oříšky, vlašské)

SUROVINY NA KRÉM

  • 100 g šťávy z červených pomerančů
  • 20 g citronové šťávy
  • 200 g smetany 40%
  • 70 g másla
  • 3 žloutky (50 g)
  • 70 g cukru
  • 10 g vanilkového pudinkového prášku

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení
  • Potravinářská fólie
  • Moučkový cukr

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA TĚSTO

  • 1Nad vodní lázní v misce rozpusťte společně čokoládu s máslem. Nechte vychladnout.
  • 2Prošlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Vmíchejte zchladlou čokoládovou směs a následně směs mouky, kakaa, ořechů, soli a sody.
  • 3Nakonec zamíchejte do těsta nasekanou čokoládu. Těsto dejte na půl hodiny až hodinu do lednice.
  • 4Rozehřejte troubu na horní a dolní ohřev na 180° C. Lžičkou tvarujte na plech vyložený pečicím papírem malé hromádky (vrchovatá lžička) v dostatečné vzdálenosti od sebe (nechte cca 5 cm prostor kolem hromádek).
  • 5Pečte 9 minut, pak (pokud chcete dosáhnout pravidelného kruhového tvaru) plech vyndejte z trouby a kruhovým vykrajovátkem můžete zarovnat tvar sušenek (nikoli vykrojením, ale „ohraničováním“ – kruhovým pohybem vykrajovátka podél hrany sušenky). Následně sušenky vraťte na další 2 – 3 minuty do trouby. Nechte na plechu vychladnout.
  • 6Celkový čas pečení doporučuji vyzkoušet na jedné sušence, kterou upečete samotnou jako první (záleží na velikosti hromádek těsta).

POSTUP NA KRÉM

  • 1Všechny suroviny krom másla a šlehačky smíchejte metličkou v rendlíku, přiveďte k varu a povařte dvě minuty za stálého míchání (konzistence uvařeného pudinku). Odstavte z tepla a vmíchejte máslo.
  • 2Přikryjte potravinovou fólií na dotyk a nechte v lednici zcela vychladnout.
  • 3Smetanu ušlehejte dotuha. Stěrkou vmíchejte do pudinkového základu.

POSTUP NA DOKONČENÍ

  • 1Na srdíčko vystřihněte z papíru šablony většího a menšího srdíčka. Přiložte větší šablonu na sušenku a pocukrujte moučkovým cukrem. Přiložte menší šablonu a přes sítko nasypejte kakao. Podávejte s pomerančovým krémem.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA KRÉM

JEŠTĚ POTŘEBUJETE