Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
8 porcí

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 150 g čokolády s obsahem kakaa nad 60 %
  • 250 ml mléka
  • 1 zarovnaná lžička solamylu

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1V nádobě s dvojitým dnem anebo v obyčejném kastrůlku a na plotýnce nastavené na co nejnižší výkon zvolna rozehřejte čokoládu. Tedy tak, aby se čokoláda rozpustila, ale v žádném případě se nesmí začít připalovat. Průběžné promíchávání rozhodně nezanedbejte.
  • 2Ve druhé nádobě přiveďte k varu mléko a za stálého míchání jím zalijte rozehřátou čokoládu.
  • 3V malé trošce vody (zhruba ve dvou až třech lžících) rozpusťte solamyl, vlijte k čokoládě na zahuštění a neustále přitom promíchávejte a dál zahřívejte na plotýnce, dokud se čokoláda a mléko nespojí do husté směsi. Trvá to asi minutu. Při ochutnávání byste neměli cítit syrový škrob.
Tip
Jakmile by začalo hrozit, že vás tato základní verze omrzí, zkuste jí dodat švih pálivými papričkami. Nejprve do mléka přidejte jednu malou sušenou čili papričku, přiveďte k varu a odstavte. Až mléko zchladne na teplotu kolem 50 stupňů, přes cedník ho přilijte k rozehřáté čokoládě, jak je uvedeno v předchozím postupu. Jindy zase můžete zkusit drcenou vanilku nebo kousek skořice. A taky jistě zafunguje trocha vhodně zvoleného tvrdého alkoholu, namátkou třeba griotka.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SUROVINY