Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1,5 l vývaru dashi
  • 300 g vepřové krkovičky
  • 200 - 300 g miso pasty
  • 300 g brambor
  • 200 g bílé ředkve
  • 100 g mrkve
  • 100 g pórku nebo jarní cibulky
  • 100 g natě z kulaté bílé ředkve nebo ředkviček
  • Sójová omáčka na dochucení

MŮŽETE PŘIDAT

  • Černý kořen
  • Lotosový kořen

PIVO VHODNÉ K TOMUTO POKRMU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte s pivem Asahi Super DRY

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Krkovičku nakrájejte na 0,5 cm tlusté malé plátky a na sucho bez oleje je vložte do mírně rozehřátého hrnce. Na mírném ohni 5 minut míchejte. Až se maso zatáhne, zalijte ho cca 300 ml vývaru, ve kterém rozmícháte polovinu dávky miso. Vařte na mírném ohni 20 minut, aby si maso natáhlo chuť miso.
  • 2Pak přidejte brambory nakrájené na nepravidelné větší kousky, další díl vývaru a znovu přiveďte k varu. Po 15 minutách přidejte mrkev nakrájenou na podélné plátky a ředkev nakrájenou na proužky. Různost tvarů dá vašemu jídlu rozlet a bude chutnat i očima. Zeleninu povařte, ale nerozvařte, stačí 10 minut.
  • 3Pak přidejte podélně nakrájený pórek nebo jarní cibulku a povařte další dvě minuty. Nakonec vložte pokrájenou nať z ředkve a po dalších 2 minutách odstavte z plotny.
  • 4Teprve potom přidejte druhou polovinu miso, aby si polévka zachovala charakter miso včetně probiotik. Nakonec lehce promíchejte a dochuťte sojovou omáčkou. Podávejte ve velkých miskách.
Tip
Pokud máte černý, lopuchový nebo lotosový kořen, do polévky jej přidejte. Náramně pozvednou chuť, přidají na vláknině a vaši polévku udělají ještě o něco zdravější - lotosový kořen je známý svými účinky proti rýmě.
Darja Kawasumi
Darja si zamilovala Japonsko už ve dvaceti během svých studií na ICU, Tokyo. Plody japonské kuchyně a umění pohostinnosti omotenashi ukazuje Čechům už 26 let ve své restauraci Miyabi, v překladu "styl a elegance".

SUROVINY

MŮŽETE PŘIDAT

PIVO VHODNÉ K TOMUTO POKRMU