• Milí zákazníci, poptávka po naší službě se opět díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje nad naše aktuální kapacity. Moc nás to mrzí, ale abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, musíme omezit počet objednávek na osobu. To znamená, že aktuálně si můžete objednat pouze jednou denně. Současně rušíme i možnost doobjednávek. Dál soustředíme všechny naše síly na to, abychom ještě více navýšili kapacitu, a mohli tak zavážet všude, kde je nás teď potřeba. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Společně to zvládneme. Váš Rohlík.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g zelených fazolek
  • 3 lžíce bílé miso pasty
  • 3 lžíce mirin
  • 1/2 lžičky anglické nebo japonské hořčice
  • Troška strouhané citronové kůry

MŮŽE SE HODIT

  • Led na zchlazení fazolek
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Fazolky vložte do mírně osolené vroucí vody a povařte bez pokličky - jen tak dlouho, aby zůstaly stále pevné, křupavé a zelené. Japonci říkají, že správně uvařené fazolky by měly držet tvar a neohýbat se. Po povaření je ihned zchlaďte ve studené vodě nebo misce ledu, zachovají si díky tomu svou svěží zelenou barvu. Nechte je okapat a nakrájejte asi na 4cm kousky.
  • 2V misce smíchejte miso, mirin a hořčici a přidejte citronovou kůru. Přidejte fazolky a pořádně promíchejte tak, aby byly plně obaleny.
Darja Kawasumi
Autor receptu
Darja si zamilovala Japonsko už ve dvaceti během svých studií na ICU, Tokyo. Plody japonské kuchyně a umění pohostinnosti omotenashi ukazuje Čechům už 26 let ve své restauraci Miyabi, v překladu "styl a elegance".

SUROVINY

250 g zelených fazolek
3 lžíce bílé miso pasty
3 lžíce mirin
 
1/2 lžičky anglické nebo japonské hořčice
 
Troška strouhané citronové kůry
 

MŮŽE SE HODIT

Led na zchlazení fazolek