4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g zelených fazolek
  • 3 lžíce bílé miso pasty
  • 3 lžíce mirin
  • 1/2 lžičky anglické nebo japonské hořčice
  • Troška strouhané citronové kůry

MŮŽE SE HODIT

  • Led na zchlazení fazolek
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Fazolky vložte do mírně osolené vroucí vody a povařte bez pokličky - jen tak dlouho, aby zůstaly stále pevné, křupavé a zelené. Japonci říkají, že správně uvařené fazolky by měly držet tvar a neohýbat se. Po povaření je ihned zchlaďte ve studené vodě nebo misce ledu, zachovají si díky tomu svou svěží zelenou barvu. Nechte je okapat a nakrájejte asi na 4cm kousky.
  • 2V misce smíchejte miso, mirin a hořčici a přidejte citronovou kůru. Přidejte fazolky a pořádně promíchejte tak, aby byly plně obaleny.
Darja Kawasumi

Darja si zamilovala Japonsko už ve dvaceti během svých studií na ICU, Tokyo. Plody japonské kuchyně a umění pohostinnosti omotenashi ukazuje Čechům už 26 let ve své restauraci Miyabi, v překladu "styl a elegance".

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

250 g zelených fazolek

Fazolky čerstvé bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

3 lžíce bílé miso pasty

Miso pasta světlá bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

3 lžíce mirin

 

1/2 lžičky anglické nebo japonské hořčice

 

Troška strouhané citronové kůry

 

MŮŽE SE HODIT

Led na zchlazení fazolek