Doprava

Košík

6 KUSŮ
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 170 g hladké špaldové mouky
  • 20 g třtinového cukru
  • 8 g kypřícího prášku
  • 40 g studeného másla
  • 1 vejce do těsta
  • 40 g mléka
  • Špetka soli

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ

  • 1 zakysaná smetana nebo mascarpone
  • Jahodový nebo malinový džem

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a špetku soli. Přidáme máslo a mícháme, až vznikne drobenka.
  • 2
    V druhé míse prošleháme mléko s vejcem a přidáme k ostatním surovinám. Promícháme. Vznikne kompaktní těsto, které ještě krátce prohněteme na vále. Těsto rozválíme na tloušťku 1,5 cm a pomocí sklenice vykrojíme kolečka o průměru 5 cm.
  • 3
    Poklademe na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 10 minut na 200 °C.
  • 4
    Podáváme s marmeládou a zakysanou smetanou nebo mascarpone.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ