Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 170 g hladké špaldové mouky
- 20 g třtinového cukru
- 8 g kypřícího prášku
- 40 g studeného másla
- 1 vejce do těsta
- 40 g mléka
- Špetka soli
SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ
- 1 zakysaná smetana nebo mascarpone
- Jahodový nebo malinový džem
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a špetku soli. Přidáme máslo a mícháme, až vznikne drobenka.
- 2V druhé míse prošleháme mléko s vejcem a přidáme k ostatním surovinám. Promícháme. Vznikne kompaktní těsto, které ještě krátce prohněteme na vále. Těsto rozválíme na tloušťku 1,5 cm a pomocí sklenice vykrojíme kolečka o průměru 5 cm.
- 3Poklademe na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 10 minut na 200 °C.
- 4Podáváme s marmeládou a zakysanou smetanou nebo mascarpone.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!