Přeskočit navigaci

1,5 LITRU
Majstrštyk
Novinka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

INGREDIENCE

  • 500 g plnotučného mléka
  • ½ lžičky mleté vanilky
  • 25 g kukuřičného škrobu
  • 3 žloutky
  • 100 g krupicového cukru
  • 150 g jemného pistáciového másla
  • 250 g smetany ke šlehání⠀
  • 300-400 g rumu či dle chutí

POSTUP

  • 1
    Začněte s přípravou domácího pudinku. Mléko nalijte do většího hrnce, přidejte vanilku pomalu zahřívejte.
  • 2
    Mezitím si ve vedlejší míse lehce prošlehejte škrob se žloutky, krupicovým cukrem a dvěma lžícemi mléka. Jakmile se mléko začne vařit, i hned ho stáhněte z plotny a tenkým pramínkem vlijte opatrně ke žloutkům, které při vlévání řádně šlehejte metličkou, aby se vysokou teplotou nesrazily. 
  • 3
    Směs přes jemné sítko přelijte zpátky do hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu. Mírně vařte další 5 minut, pudink bude postupně houstnout. Hotový pudink odstavte z plotny a nechte vychladnout asi 10 minut.
  • 4
    Do vlažného pudinku vmíchejte pistáciové máslo, smetanu ke šlehání a rum a vše promíchejte do hladkého likéru. Hotový likér nalijte do lahví a nechte odležet v lednici alespoň 48 hodin.

INGREDIENCE