Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
INGREDIENCE
- 500 g plnotučného mléka
- ½ lžičky mleté vanilky
- 25 g kukuřičného škrobu
- 3 žloutky
- 100 g krupicového cukru
- 150 g jemného pistáciového másla
- 250 g smetany ke šlehání⠀
- 300-400 g rumu či dle chutí
POSTUP
- 1Začněte s přípravou domácího pudinku. Mléko nalijte do většího hrnce, přidejte vanilku pomalu zahřívejte.
- 2Mezitím si ve vedlejší míse lehce prošlehejte škrob se žloutky, krupicovým cukrem a dvěma lžícemi mléka. Jakmile se mléko začne vařit, i hned ho stáhněte z plotny a tenkým pramínkem vlijte opatrně ke žloutkům, které při vlévání řádně šlehejte metličkou, aby se vysokou teplotou nesrazily.
- 3Směs přes jemné sítko přelijte zpátky do hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu. Mírně vařte další 5 minut, pudink bude postupně houstnout. Hotový pudink odstavte z plotny a nechte vychladnout asi 10 minut.
- 4Do vlažného pudinku vmíchejte pistáciové máslo, smetanu ke šlehání a rum a vše promíchejte do hladkého likéru. Hotový likér nalijte do lahví a nechte odležet v lednici alespoň 48 hodin.
