Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

Naše maso

Naše maso hunting salami

ca. 380 g

28 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Premium qualityFresh from the farm

ca.

 CZK 379.96 CZK 999.90 /kg

Delivery within 60 minutes

70+ customers buy regularly

Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Lovecký salám prémiové kvality z masa jalovic a volů z českých chovů a přeštického černostrakatého prasete. Lovecký salám patří k nejznámějším českým trvanlivým salámům a v Amase ho vyrábí podle původní československé receptury. Hovězí a vepřové maso se smíchá se solí, pepřem, hřebíčkem, česnekem a cukrem. Hřebíček se postará o specifickou chuť a trocha cukru pomůže nastartovat přirozenou fermentaci. Směs se semele v mlýnku přes desku s otvory 5 mm, poté se přes hranatou narážecí trubici naráží do hovězích tenkých střev a na dva dny se zatíží. Pak už se salám pověsí do udírny, nechá se dva dny fermentovat a zaudit studeným kouřem a nakonec se ještě pět týdnů pozvolna suší.

Balení obsahuje 1 šišku salámu (cca 430 g).

Lovecký salám

Lovecký salám je specialita s typickým plochým tvarem, který usnadňuje sušení. Na našem území se vyráběl už na začátku 20. století, a to zejména v zimním období. V Německu a Francii jsou podobné ploché salámy a klobásy známy i z dřívějších dob. Zdokonalené chlazení a lepší vybavení uzenářských dílen později umožnilo vyrábět lovecký salám po celý rok, a tak se ze salámu, který býval k dostání jen na velikonočních a vánočních trzích, stal společník i v létě – což oceňovali hlavně turisté. Narážel se do přírodních hovězích střev, která později vystřídala ta klihovková. Ta se ze salámu sice lépe loupou, ale přírodní hovězí střeva, která používáme my, lépe startují fermentaci, a navíc dávají salámu hezký „řemeslný“ tvar.

Použití

Lovecký salám si pověste ve špajzu. Bude tak stále natemperovaný na „pokojovou“ teplotu a připravený být vám společníkem na chlebu s máslem, k pivu nebo vínu, anebo v deset večer jako druhá večeře. Při troše trpělivosti se ho naučíte loupat – anebo ho tak jako řezníci jezte i se střívkem, podobně jako jitrnici. Když salám nakrájíte na slabé plátky, „obalu“ si ani nevšimnete. A v létě si „lovečák“ přibalte do batohu, až vyrazíte na výlet. Díky plochému tvaru vás nebude tlačit do zad. 

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 28 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 6 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Vepřové maso
Vepřové sádlo
Hovězí maso
Dusitanová solící směs
Černý pepř
Hřebíček
Čerstvý český česnek
Cukr
E250 - Dusitan sodný

Nutritional values per 100 g

Energy value2239 kJ/541 kCal
Fats49.7 g
including saturated fatty acids14 g
Carbohydrates1.9 g
including sugars0.8 g
Protein21.6 g
Salt3.5 g
Fibre g