
Naše maso
Naše maso Beef chuck roll
ca. 500 g4 DAYS AVERAGE FRESHNESS
ca.
Delivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Hovězí krk prémiové kvality z jalovic a volů z českých chovů. Hovězí krk (chuck, neck) je velký kus masa uložený mezi hlavou a podplečím. Na první pohled libovější maso se vyznačuje hrubším vláknem jemně prorostlým kolagenem a tukem, který je jak v mase, tak mezi jednotlivými svaly. Ideální pro ty, kdo nemají rádi kližku, a přesto chtějí, aby guláš chutnal skvěle.
Balení obsahuje 500 g kus masa. Odleželé ve vakuu 8 dní. Baleno ve vakuu.
Hovězí z českých chovů
V Amase pracují s hovězím z kvalitních plemen z českých chovů. Zpracovávají maso jalovic a volů zejména českého strakatého skotu, ale i světově uznávaných plemen a jejich kříženců. Farmáři pro Amaso chovají zvířata tak, aby byla dostatečně zmasilá a vytvořil se jim tuk nejen pod kůží, ale hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání a zejména staření.

Použití
Hovězí krk je univerzální maso, ze kterého připravíte všechno kromě steaků. Hodí se na vaření, dušení i pečení pod poklicí, mleté ho využijete třeba na hamburgery. Francouzi krku říkají bourguignon, právě z něj se totiž dělá proslulé hovězí po burgundsku. „Prorostlejší klihovaté části se díky dlouhému dušení rozpustí, maso se rozpadá na jazyku a šťáva má silnou chuť,“ popisuje František Kšána a dodává, že hovězí krk je také ideální partie na guláš.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
.jpg)
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Durability
Composition
| Hovězí maso |