Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

Naše maso

Naše maso Wagyu burger

ca. 370 g

2 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Premium qualityFresh from the farmMatured meatSave me for CZK 296.16

ca.

 CZK 424.31 CZK 1,149.90 /kg

Delivery within 60 minutes

70+ customers buy regularly

Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Maso na hamburger prémiové kvality z plemene skotu wagyu chovaného v České republice

Balení obsahuje 2 vytvarovaná semletá masa na hamburger (každé po 180 g). Baleno v ochranné atmosféře.

Wagyu je složenina ze slov wa (Japonsko) a gyu (skot), podobně jako čestr = český strakatý skot. Neznamená to ale, že když si koupíte jakékoli maso z wagyu, automaticky získáváte nejvyšší možnou japonskou kvalitu. Nejkvalitnější je pochopitelně wagyu přímo z Japonska, jednak díky tradici, jednak díky tomu, jakou péči tam při chovu zvířat věnují každému detailu. Dobře totiž vědí, že každý aspekt chovu má zásadní vliv na kvalitu masa. Jde zejména o genové linie, pohlaví (jalovice a voli) a způsob výkrmu (kromě pastvy hlavně drcené zrno, tedy strava bohatá na sacharidy). To všechno se odrazí v barvě a celkové kvalitě masa, a hlavně v jeho mramorování. Právě mramorování, totiž způsobuje onu nezaměnitelnou chuť wagyu, jeho mimořádnou šťavnatost a křehkost.

Pro dosažení nejlepší kvality masa je zapotřebí nechat zvířata pomalu růst, a to až 3–4 roky. Dalším velice důležitým faktorem je kvalitní krmivo, které se volkům a jalovicím dostává spolu s šetrným a citlivým zacházením. 

Wagyu v České republice

K nejvýznamnějším chovatelům plemene wagyu v České republice patří rodina Krontorádových, jejichž wagyu Naše maso nabízí. První vysoce kvalitní embrya si nechali v roce 2012 importovat z americko-japonské farmy v USA. Vlastnit skot plemene wagyu je velká vzácnost a dodnes je velice obtížné získat o jeho chovu detailní informace. Krontorádovi ovšem už dlouhá léta spolupracují s chovateli z celého světa, v čele s těmi japonskými, a výsledky jsou vynikající. A specifika chovu wagyu? Chovatel musí mladým jalovicím a volům dopřát dlouhodobý pobyt na pastvinách s matkou, ustájení na volno, mírný pohyb, a hlavně dostatek vhodného krmiva, vody a minerálních látek.

Použití

  • Na rozpáleném grilu či pánvi opékejte maso z každé strany přibližně minutu. Nepřidávejte žádný olej – burger pustí vlastní tuk a opeče se v něm. Opečené maso je důležité nechat odpočinout.
  • Předehřejte troubu na 100 °C a burger do ní na 10 minut vložte, nebo stáhněte plamen na minimum a nechte maso na pánvi 5–10 minut.
  • Mezitím rozkrojte housku a obě půlky opečte na pánvi nebo na grilu z obou stran, aby byly křupavé zvenku a měkké uvnitř. Vrchní část housky potřete hořčicí a přidejte nakrájenou kyselou okurku. Přiklopte a podávejte.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 2 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 2 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Hovězí maso94 %
Hovězí lůj4 %
Jedlá sůl s jódem
Černý pepř

Nutritional values per 100 g

Energy value1374 kJ/325 kCal
Fats29 g
including saturated fatty acids11.4 g
Carbohydrates0 g
including sugars0 g
Protein16 g
Salt1.2 g
Fibre0 g