Friall

Friall Hranolky do trouby

0,75 kg
Mražené
 49,90 Kč 66,53 Kč/kg
Země původu: Česká republika,

Bramborové hranolky, předsmažené, hluboce zmrazené.

Hranolky jsou malé hranoly (popřípadě i další tvary) z brambor, které jsou oblíbeným jídlem po celém světě. Připravují se pečením na plechu, což je zdravější forma přípravy tohoto pokrmu.

Použití

  • V troubě: Pečte uprostřed předehřáté trouby na 220 °C po dobu 15–20 minut dozlatova, v polovině pečení hranolky obraťte.                      
  • Ve fritéze: malé množství hranolků smažte v oleji předehřátém na 175 °C po dobu 3–5 minut až jsou hranolky zlatavé a křupavé.                                                                     
  • Na pánvi: malé množství hranolků smažte na předehřátém oleji po dobu 6–8 minut do zlatavé barvy. Osolte.

Podávají se jako příloha k nejrůznějším jídlům, například k řízku, smaženému sýru, nebo samotné, povětšinou s tatarskou omáčkou nebo kečupem.

O výrobci

Společnost Friall je největším výrobcem mražených bramborových výrobků v České republice. Nabízí sortiment bramborových hranolků, amerických brambor a bramborové výrobky vhodné pro přípravu v troubě nebo konvektomatu.

Skladování

Skladujte v mrazničce při teplotě -18 °C nebo nižší.

Výrobce

Friall, s.r.o.
Soběslavská 2098
390 02, Tábor
Česká republika