
Lagris
Lagris Jáhly
500 gDoručení už do 60 minut
Užijte si doručení do 15 minut. Od kartáčku na zuby až po opravdu těžké bedny. Úsměv přibalen :)
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Jáhly jsou malé žluté kuličky o průměru přibližně 1 mm a vznikají oloupáním a vyleštěním zrn prosa. Proso pochází původně z Asie a do Evropy jej přivezly kočovné kmeny. Jáhly si velmi rychle získaly oblibu u našich předků, protože vařením výrazně nabudou a na dlouhou dobu zasytí. Jáhly jsou také přirozeně bezlepkové. Najdeme je v řadě staročeských receptů, hodí se do slaných i sladkých jídel.
Použití
1. Obsah sáčku spařte a vsypte do 1,5 l vroucí slané vody.
2. Vařte doměkka, cca 10 minut.
O výrobci
Společnost Lagris byla založena roku 1991 jako rodinná firma zabývající se obchodem s agroplodinami. V roce 2002 se stala součástí chorvatské skupiny Podravka. Za tu dobu získala bohaté zkušenosti, řadu ocenění za kvalitu i design produktů a hlavně důvěru a loajalitu svých zákazníků.
V roce 2002 se společnost stala součástí chorvatské skupiny Podravka. Tímto krokem rozšířila nejen své portfólio výrobků, ale také své exportní možnosti. V roce 2005 pak společnost změnila své obchodní jméno na Podravka - Lagris a.s., čímž zakončila své začleňování pod mateřskou společnost Podravka Koprivnica.
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70 %.
Výrobce
Podravka - Lagris, a.s.
Dolní Lhota 39
763 23 Dolní Lhota
Složení
Proso seté (Panicum miliaceum L.) |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1474 kJ/348 kCal |
Tuky | 1.4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.2 g |
Sacharidy | 71 g |
z toho cukry | 0.7 g |
Bílkoviny | 13 g |
Sůl | 0.02 g |
Vláknina | 0.4 g |
Alergeny
Může obsahovat stopy: |
Obiloviny obsahující lepek |
Sójové boby |