Lagris Jáhly

500 g
29,90 Kč 59,80 Kč/kg
Země původu: Polsko, Ukrajina,

Jáhly jsou malé žluté kuličky o průměru přibližně 1 mm a vznikají oloupáním a vyleštěním zrn prosa. Proso pochází původně z Asie a do Evropy jej přivezly kočovné kmeny. Jáhly si velmi rychle získaly oblibu u našich předků, protože vařením výrazně nabudou a na dlouhou dobu zasytí. Jáhly jsou také přirozeně bezlepkové. Najdeme je v řadě staročeských receptů, hodí se do slaných i sladkých jídel.

Použití

1. Obsah sáčku spařte a vsypte do 1,5 l vroucí slané vody.
2. Vařte doměkka, cca 10 minut.

O výrobci

Společnost Lagris byla založena roku 1991 jako rodinná firma zabývající se obchodem s agroplodinami. V roce 2002 se stala součástí chorvatské skupiny Podravka. Za tu dobu získala bohaté zkušenosti, řadu ocenění za kvalitu i design produktů a hlavně důvěru a loajalitu svých zákazníků. 

V roce 2002 se společnost stala součástí chorvatské skupiny Podravka. Tímto krokem rozšířila nejen své portfólio výrobků, ale také své exportní možnosti. V roce 2005 pak společnost změnila své obchodní jméno na Podravka - Lagris a.s., čímž zakončila své začleňování pod mateřskou společnost Podravka Koprivnica.

Skladování

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70 %.

Výrobce

Podravka - Lagris, a.s.
Dolní Lhota 39
763 23 Dolní Lhota

Složení

Proso seté (Panicum miliaceum L.)

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1474 kJ/348 kcal
Tuky1.4 g
z toho nasycené mastné kyseliny0.2 g
Sacharidy71 g
z toho cukry0.7 g
Bílkoviny13 g
Sůl0.02 g
Vláknina0.4 g

Alergeny

Může obsahovat stopy:
Obiloviny obsahující lepek
Sójové boby
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.