
ARAX
ARAX Ječné kroupy
500 gDoručení už do 60 minut
Pokud vám něco nebude vyhovovat, vrátíme vám peníze bez jakýchkoli otázek.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Kroupy, celá obilná zrna bez slupky z ječmene.
Ječné kroupy mají narozdíl od ostatních obilovin nižší podíl lepku, proto se zařazují do potravin zdravé výživy. Po tepelné úpravě získají lehce oříškovou chuť.
Tato obilovina působí příznivě na lidské zdraví, jelikož snižuje hladinu cholesterolu a lipidů v krvi. Preventivně působí proti srdečně-cévním chorobám, otokům a snižuje nadměrnou produkci mléka u kojících maminek.
Použití
Před přípravou kroupy propláchněte, vložte do hrnce se studenou vodou, osolte, přidejte kapku oleje a vařte pod poklicí bez míchání. Po 30-40 minutách vaření je zrno křupavé, po 50 minutách měkké a po více jak hodině rozvařené a tedy vhodné do pomazánek a nákypů. Po uvaření necháme 5 minut dojít.
Kroupy můžete použít do polévky, salátů, pomazánek nebo je můžete zapékat, podávat jako přílohu či z nich udělat knedlík, karbanátky.
O výrobci
Společnost Foodish, s.r.o. je česká společnost, která byla založena roku 1995 se sídlem v Praze. Firma se zabývá výrobou produktů zdravé výživy, luštěnin, těstovin a dalších suchých potravin. Mimo to podnik také nabízí poradenství v oblasti zdravé a dietní výživy. Potraviny jsou zpracované výhradně pod obchodní značkou ARAX, která je synonymem kvalitní výroby.
Skladování
Skladujte při teplotě do 22°C, uchovávejte mimo dosah slunečního záření a při vlhkosti do 70%.
Výrobce
FOODISH s.r.o.
Pětidomí 177/3
160 00 Praha 6
Česká republika
Složení
Ječné kroupy |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1480 kJ/350 kCal |
Tuky | 1.8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.47 g |
Sacharidy | 75.8 g |
z toho cukry | 0.8 g |
Bílkoviny | 9.2 g |
Sůl | g |
Vláknina | g |
Alergeny
Obiloviny obsahující lepek |