Lagris Rýže jasmínová varné sáčky

400 g
54,90 Kč 137,25 Kč/kg
Země původu: Vietnam,

Jasmínová rýže je nejrozšířenější v Thajsku a asijské kuchyni vůbec. Svojí chutí je velmi podobná rýži basmati, ale ve srovnání s ní více lepí.

Zrnka jasmínové rýže mají bílou až zlatohnědou barvu a jemnou vůni připomínající jasmín. Díky lepivé konzistenci se skvěle hodí zejména do salátů, pilafů a dezertů - prostě všude, kde oceníte její aromatickou vůni.

Použití

Rýži propláchněte a vložte do vroucí osolené vody (2,5 dílu vody na 1 díl rýže). Vařte ve vroucí vodě 14 - 16 minut, dokud rýže nezměkne. Přebytečnou vodu slijte a servírujte.

Uvařte si třeba chutnou kuřecí čínu s jasmínovou rýží:

Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a podél vláken nakrájíme na nudličky. Maso vsypeme do misky, osolíme, opepříme, přidáme tymián, sójovou omáčku (asi 1 lžíci) a trochu rajčatového pyré (2 lžíce), solamyl, sezamový olej a žloutek. Masovou směs necháme odležet 1 - 2 hodiny, lépe však přes noc. Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu doměkka. Vaříme v osolené vodě se lžící sezamového oleje.
V hluboké pánvi rozpálíme plátek másla. Vsypeme maso a orestujeme. Přidáme směs zeleniny na kuřecí čínu a osmahneme. Přisolíme, připepříme a znovu zakápneme sojovou omáčkou. Přidáme opět trochu rajčatového pyré, podlijeme horkou vodou a za občasného promíchání podusíme. Stačí 10 minut. Rýži rozdělíme na talíře, přidáme směs kuřecího masa a zeleniny a ihned podáváme.

O výrobci

Společnost Lagris byla založena roku 1991 jako rodinná firma zabývající se obchodem s agroplodinami. V roce 2002 se stala součástí chorvatské skupiny Podravka. Za tu dobu získala bohaté zkušenosti, řadu ocenění za kvalitu i design produktů a hlavně důvěru a loajalitu svých zákazníků. 

V roce 2002 se společnost stala součástí chorvatské skupiny Podravka. Tímto krokem rozšířila nejen své portfólio výrobků, ale také své exportní možnosti. V roce 2005 pak společnost změnila své obchodní jméno na Podravka - Lagris a.s., čímž zakončila své začleňování pod mateřskou společnost Podravka Koprivnica.

Skladování

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70 %.

Výrobce

Podravka – Lagris a. s.
Dolní Lhota 39 
763 23 Dolní Lhota
Česká republika