Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Papriky Padrón jsou odrůdou papriky, jejichž název je odvozen od obce Padrón v provincii A Goruna, Galicie, v severozápadním Španělsku. Jedná se o malé papriky asi 5 cm dlouhé, s barvou v rozmezí od jasně zelené až po žlutavě zelenou a místy červenou. Jejich zvláštnost spočívá v tom, že i když je jejich chuť obvykle jemná, z 10–25 % je obzvláště pálivá. Zda budou papriky hodně, či mírně pálivé závisí na množství vody a slunečního světla během jejich růstu.
Použití
Pimientos de padrón jsou menší zelené papričky, které patří mezi oblíbené španělské tapas - tedy drobné pochutiny, které si Španělé dopřávají se sklenkou dobrého piva nebo vína. Patří mezi tradiční jídla z oblasti Galície, kde se připravují dozlatova opékané na olivovém oleji. Výborně chutnají plněné kozím nebo balkánským sýrem, lehce ogrilované. Drobná povrchová vada a dehydratace není na závadu.
Pimientos de padrón se mohou připravovat také na grilu. Určitě je proto vyzkoušejte jako přílohu k masu nebo jen tak – po Španělsku – jako chuťovku nebo předkrm.
Tip! Připravte si s námi vynikající tapas.
Omyté a osušené papričky vložte do pánve s rozehřátým olivovým olejem. Papričky začnou pomalu zlátnout a opékat se, často je míchejte, aby se opekly ze všech stran. V průběhu vhoďte do pánve trochu hrubozrnné soli a promíchejte. Jakmile jsou papričky zplasklé a dozlatova opečené ze všech stran, můžete je vyjmout z pánve na talíř. Před servírováním je dostatečně posypte hrubou solí.
Přejeme dobrou chuť.
Skladování
Papričky skladujte v chladu a suchu – ideálně v chladničce v pootevřeném sáčku.
Složení
Papriky Padrone |