Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

Padrone peppers on the grill, packing

200 g
CZK 59.90 CZK 299.50 /kg

You can get your order as soon as Text loading

700+ customers buy regularly

Country: Spain, Morocco,

Papriky Padrón jsou odrůdou papriky, jejichž název je odvozen od obce Padrón v provincii A Goruna, Galicie, v severozápadním Španělsku. Jedná se o malé papriky asi 5 cm dlouhé, s barvou v rozmezí od jasně zelené až po žlutavě zelenou a místy červenou. Jejich zvláštnost spočívá v tom, že i když je jejich chuť obvykle jemná, z 10–25 % je obzvláště pálivá. Zda budou papriky hodně, či mírně pálivé závisí na množství vody a slunečního světla během jejich růstu. 

Použití

Pimientos de padrón jsou menší zelené papričky, které patří mezi oblíbené španělské tapas - tedy drobné pochutiny, které si Španělé dopřávají se sklenkou dobrého piva nebo vína. Patří mezi tradiční jídla z oblasti Galície, kde se připravují dozlatova opékané na olivovém oleji. Výborně chutnají plněné kozím nebo balkánským sýrem, lehce ogrilované. Drobná povrchová vada a dehydratace není na závadu.

Pimientos de padrón se mohou připravovat také na grilu. Určitě je proto vyzkoušejte jako přílohu k masu nebo jen tak – po Španělsku – jako chuťovku nebo předkrm.

Tip! Připravte si s námi vynikající tapas.

Omyté a osušené papričky vložte do pánve s rozehřátým olivovým olejem. Papričky začnou pomalu zlátnout a opékat se, často je míchejte, aby se opekly ze všech stran. V průběhu vhoďte do pánve trochu hrubozrnné soli a promíchejte. Jakmile jsou papričky zplasklé a dozlatova opečené ze všech stran, můžete je vyjmout z pánve na talíř. Před servírováním je dostatečně posypte hrubou solí. 

Přejeme dobrou chuť.

Skladování

Papričky skladujte v chladu a suchu – ideálně v chladničce v pootevřeném sáčku.

Composition

Papriky Padrone