- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Nenechte si ujít tento jedinečný druh ovoce, jehož dužina je velmi aromatická až pikantní. Plody jsou středně velké a oválné, mají hladkou a tmavě červenou slupku, která se velmi podobá švestce.
Pluot je pozdější generace komplexního hybridu japonské švestky a meruňky.
Použití
Pluot jsou nejchutnější čerstvé, je to ideální svačinka nebo součást letních ovocných salátů. Lze je také zavařit, dělají se z nich džemy nebo marmelády. Skvěle se hodí do různých koláčů.
Tip! Připravte si s námi lahodný lehký koláč s pluot.
Dno formy vyložte pečicím papírem, boky vymažte tukem a vysypte moukou. Omyté pluot vypeckujte, polovinu nakrájejte na kousky a rozložte na dno formy. V míse ušlehejte cukr se žloutky a najemno nastrouhanou citronovou kůru. Vmíchejte změklé máslo a po částech přidejte polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec přimíchejte zlehka tuhý sníh z bílků ušlehaný se zbylým cukrem. Těsto nalijte do formy na pluot. Vložte do trouby a nechte péct cca 20 minut při teplotě 180 °C.
Po uběhlé době vytáhněte koláč a rozložte na něj zbylé pluot rozkrojené na čtvrtky. Koláč dejte ještě dopéct cca 30–35 minut dozlatova.
Přejeme dobrou chuť.
Skladování
Pluot lze uchovat volně v chladničce při teplotě 0–5 °C po dobu až 4 dnů.