Bluma tmavá skládaná 1 ks

cca 140 g

cca

 11,15 Kč 79,90 Kč/kg
Země původu: Španělsko, Itálie,

Šťavnaté blumy se sladkou a mírně nakyslou chutí.

Použití

Blumy jsou nejchutnější čerstvé, jako ideální svačinka nebo součást letních ovocných salátů. Dužina blum se při vaření nebo pečení nerozpadá, takže se skvěle hodí do koláčů, nákypů nebo bublanin. Lze je také zavařit, dělají se z nich džemy nebo marmelády.

Tip! Připravte si s námi lahodný lehký koláč s blumami.

Dno formy vyložte pečicím papírem, boky vymažte tukem a vysypte moukou. Omyté blumy, vypeckujte, polovinu nakrájejte na kousky a rozložte na dno formy. V míse ušlehejte cukr se žloutky a najemno nastrouhanou citronovou kůru. Vmíchejte změklé máslo a po částech přidejte polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec přimíchejte zlehka tuhý sníh z bílků ušlehaný se zbylým cukrem. Těsto nalijte do formy na blumy. Vložte do trouby a nechte péct cca 20 minut při teplotě 180 °C.

Po uběhlé době vytáhněte koláč a rozložte na něj zbylé blumy rozkrojené na čtvrtky. Koláč dejte ještě dopéct cca 30–35 minut dozlatova.

Přejeme dobrou chuť.

Skladování

Skladujte při teplotě do 5 °C.