Broskev 1 ks

cca 130 g
Vyprodáno. Očekáváme 3. 6.
Poslat e-mail, až bude skladem
Zobrazit podobné zboží z kategorie »
Země původu: Španělsko,

Broskve jsou oblíbené ovoce nejen v létě, ale přes celý rok. Vyznačují se zejména svou šťavnatostí.
Upozorňujeme, že broskve jsou nyní v začátku sezóny, proto některé plody mohou světlejší až lehce nazelenalou barvu což je pro toto období zcela obvyklé.

Použití

Broskve se nejčastěji konzumují v čerstvém stavu, jedině tak je zaručené uchování všech vitamínů a ostatních zdraví prospěšných látek. Hodí se na kompoty, marmelády, džemy, šťávy, džusy, přesnídávky, zmrzliny nebo do koláčů.

Upečte si výborný broskvový koláč, dle snadného receptu.

Vypracujeme těsto z polohrubé mouky a kypřícího prášku do pečiva. Přidáme měkký tvaroh, cukr, tuk Heru, vajíčko, špetku soli a citronovou kůru. Vyválíme placku, kterou přeneseme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Na placku namažeme krém, který ušleháme z vajíček, zakysané smetany, cukru, vanilkového cukru a pudingového prášku. Na vrch koláče poskládáme broskve a pečeme v předehřáté troubě na 180° C do růžova.

Přejeme dobrou chuť!

Skladování

Broskve je možné skladovat maximálně 3-5 dní v chladném prostředí, nikoliv však v lednici, kde ztrácí své aroma a chuť.