- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Broskve jsou oblíbené ovoce nejen v létě, ale přes celý rok. Vyznačují se zejména svou šťavnatostí.
Použití
Broskve se nejčastěji konzumují v čerstvém stavu, jedině tak je zaručené uchování všech vitamínů a ostatních zdraví prospěšných látek. Hodí se na kompoty, marmelády, džemy, šťávy, džusy, přesnídávky, zmrzliny nebo do koláčů.
Upečte si výborný broskvový koláč, dle snadného receptu.
Vypracujeme těsto z polohrubé mouky a kypřícího prášku do pečiva. Přidáme měkký tvaroh, cukr, tuk Heru, vajíčko, špetku soli a citronovou kůru. Vyválíme placku, kterou přeneseme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Na placku namažeme krém, který ušleháme z vajíček, zakysané smetany, cukru, vanilkového cukru a pudingového prášku. Na vrch koláče poskládáme broskve a pečeme v předehřáté troubě na 180° C do růžova.
Přejeme dobrou chuť!
Skladování
Broskve je možné skladovat maximálně 3-5 dní v chladném prostředí, nikoliv však v lednici, kde ztrácí své aroma a chuť.