

Rohlík Delikatesy
Rohlik.cz Mild White Cheddar plátky
cca 110 gZÁRUKA ČERSTVOSTI
cca
Doručení už do 60 minut
AI Souhrn
Xtra cena:
52,30 Kč
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Čerstvý nářez z Rohlíku, který svou kvalitou uspokojí i ty nejnáročnější chuťové buňky a svými obaly zase odpovědnost vůči přírodě.
Cheddar je sýr původem z malé obce v Sommersetu, která je známá po celém světě právě díky Cheddarskému sýru, který se zde vyrábí již od 12. století. Jeho nezaměnitelnou chuť si oblíbili již dávno v minulosti angličtí panovníci. Jindřichovi II. zachutnal tento sýr natolik, že jej dokonce jmenoval nejlepším sýrem Británie a jako svatební dar obdržela Cheddarský sýr samotná královna Viktorie se svým manželem princem Albertem.
A jak vlastně vznikl první Cheddarský sýr? Jak tomu bývá téměř u většiny novinek – zcela náhodou. Povídá se, že jedna ze služek zapomněla v cheddarských jeskyních mléko, a tak vznikl první pravý Cheddar.
Jedná se o mladý sýr s mírným tělem a jemnou, středně intenzivní chutí s tóny ovoce a vlašských oříšků. Jeho barva a textura se odvíjí od stáří sýru – čím starší, tím žlutější a drolivější.
Použití
Určeno k přímé spotřebě. Sýr cheddar je gastronomickou delikatesou, hodí se například na přípravu sendvičů, do burgeru nebo jako součást teplých pokrmů. Cheddar můžete také využít k pohoštění svých přátel prostřednictvím sýrových talířů s nakrájenými kousky křupavé bagety a vašeho oblíbeného vína.

Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 0–5 °C.
Výrobce
Joseph Heler Cheese
Laurels Farm, Hatherton
Nantwich, Cheshire CW5 7PE
Velká Británie
Krájeno a baleno
Velká Pecka s.r.o.
Karolinská 654/2
186 00 Praha 8, Karlín
Česká republika
Kam s obalem?

Trvanlivost
Určeno k okamžité spotřebě
Kravské pasterované MLÉKO, jedlá sůl, protispékavá látka: E535;
startovací kultury, vegetariánské syřidlo.
Nutriční hodnoty na 100 g
| Energetická hodnota | 1725 kJ/416 kCal |
| Tuky | 34.9 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 21.7 g |
| Sacharidy | 0.5 g |
| z toho cukry | 0.5 g |
| Bílkoviny | 25.4 g |
| Sůl | 1.8 g |
| Vláknina | 0 g |
Alergeny
| Mléko |