

Rohlík Delikatesy
Rohlik.cz Uherský salám
cca 100 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 2 DNY
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Čerstvý nářez z Rohlíku, který svou kvalitou uspokojí i ty nejnáročnější chuťové buňky a svými obaly zase odpovědnost vůči přírodě.
Uherský salám vyrábí v Szegedi již od roku 1869 podle tradiční tamější receptury. Salám se vyrábí z vybraného vepřového masa a jeho textura je protkaná nahrubo mletým tukem. „Uherák“ je konzervovaný studeným uzením na vyzrálém bukovém dřevě a následně se nechá zrát dalších 90 dní. Díky mikroklimatu v okolí řeky Tisza se na celém salám vytvoří tenká vrstva bílé plísně, která je pro salám charakteristická. U vyzrálého uherského salámu se mohou objevit lehce nahnědlé okraje, což ale nemá vliv na výslednou kvalitu salámu a chuť.
Použití
Určeno k přímé spotřebě. Uherský salám si nejlépe vychutnáte na čerstvě křupavém pečivu. Využít ho můžete ale i na obložené mísy při různých oslavách či rautech.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě do 5 °C.
Výrobce
Pick Szeged Zrt.
H-6725 Szeged
Szabadkal út 18
Maďarsko
Krájeno a baleno
Velká Pecka s.r.o.
Karolinská 654/2
186 00 Praha 8, Karlín
Česká republika
Kam s obalem?
Trvanlivost
Složení
Vepřové maso | 80 % |
Vepřové sádlo | |
Jedlá sůl | |
Koření | |
Cukr | |
Konzervant | |
E250 - Dusitan sodný |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 2167 kJ/524 kCal |
Tuky | 47 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 19 g |
Sacharidy | 0.5 g |
z toho cukry | 0.5 g |
Bílkoviny | 25 g |
Sůl | 4.2 g |
Vláknina | 0 g |