

Rohlík Delikatesy
Rohlik.cz Chorizo Ibérico Bellota
cca 110 gZÁRUKA ČERSTVOSTI
cca
Doručení už do 60 minut
AI Souhrn
Xtra cena:
82,65 Kč
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Čerstvý nářez z Rohlíku, který svou kvalitou uspokojí i ty nejnáročnější chuťové buňky a svými obaly zase odpovědnost vůči přírodě.
Chorizo serrano je tradiční španělská uzenina vyrobená z vepřového masa plemene Ibérico Bellota. Základem choriza je vždy vepřové maso v kombinaci s lehce zauzenou paprikou a česnekem. Salám je následně sušen po dobu 70 dní.
Díky dlouhému zrání a kombinaci výrazného koření a zauzené papriky má chorizo Bellota jemnou pikantní chuť s delším zakončením. Vyznačuje se také paprikovým aroma s kořeněnými tóny, charakteristická barva je pro něj cihlová.
Prase iberské...
Iberská, černá prasata (také označovaná jako pata negra) je druh vepřů žijící původně ve Španělsku, který se od bílých prasat liší nekompaktní svalovou strukturou, která umožňuje pronikání tukových tkání hluboko do svaloviny a tím zvýrazňují její chuť.

Prase s označením Bellota je volně žijící prase krmící se v dubových hájích pouze žaludy. Před zpracováním prochází v dubovém háji obdobím "montanera", což je doba mezi zářím a březnem. Prase podstupující mantaneru musí do háje vstupovat ve váze mezi 92–115 kg, přičemž po montanere musí pouze na žaludech a bylinách přibrat alespoň 46 kg.
Použití
Určeno k přímé spotřebě. Chorizo si můžete vychutnat samotné jako tapas v kombinaci s čerstvě křupavou bagetkou a kvalitním červeným vínem. Ideální také jako součást pokrmů, neboť jim dokonale podtrhne chuť.

Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě od 0 do 4 °C.
Výrobce
Redondo Iglesias
Av. Reial Monestir Sta. María de Poblet
Vía de Servicio A-3 68
46930 Quart de Poblet, Valencia
Španělsko
Krájeno a baleno
Velká Pecka s.r.o.
Karolinská 654/2
186 00 Praha 8, Karlín
Česká republika
Kam s obalem?

Trvanlivost
Určeno k okamžité spotřebě
Složení
| Vepřové maso Iberico |
| Sůl |
| Paprika |
| Dextrin |
| Vepřová bílkovina |
| Dextróza |
| Česnekový prášek |
| Antioxidant |
| E301 - Askorban sodný |
| Konzervační látky |
| E250 - Dusitan sodný |
| E252 - Dusičnan draselný |