

Tydle nudle
Tydle nudle Čerstvé rámen nudle
240 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 8 DNŮ
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Japonské nudle rámen od značky Tydle nudle.
Příběh nudlí rámen se začal psát před 4 000 lety více než 2 000 kilometrů na západ od japonských ostrovů v městě Lan-čou. Místní tradičně ručně vyráběné nudle tam jsou dodnes podávány v osoleném hovězím vývaru. Odtud se kvůli čínsko-japonské válce dostaly i do Japonska. A ačkoliv byl první „rámen“ stánek otevřen v Tokiju až v roce 1910, dobylo toto jídlo od té doby prakticky celý svět. Nekonečná pestrost a variace přinášejí větší komplexnost i jedinečnost chutí a spolu s tím i příležitost stát se oblíbeným jídlem opravdu každého.
Nudle rámen se tradičně vyrábějí z pšeničné mouky, měkké vody, soli a kansui [かんすい] (typicky směs uhličitanu draselného a sodného). Díky kansui nudle získají kromě žlutého zabarvení i dvě zásadní a unikátní vlastnosti – aši a koši. V jazyku japonských mistrů nudlařů ale symbolizuje aši elasticitu a pružnost a koši pevnost. Nudle bez kansui nejsou považovány za nudle pro polévky rámen.
Oproti sušeným i dalším imitacím poznáte rozdíl po prvním soustu. Již nemusíte do Japonska, Tydle nudle vám ho přivezli sem. Přesné a desítkami let prověřené receptury japonských mistrů, ty nejlepší suroviny a precizní výroba zaručují, že se vám na tváři po prvním soustu rozlije blažený úsměv.
Proč Tydle nudle?
Výroba japonských nudlí, je kromě prověřených receptur mistra Kaoru Fudžiiho, založena na sofistikovaném nudlovači vyrobeném s péčí a japonskou přesností jím založené rodinné firmy. Nyní tuto tradici přenáší Tydle nudle do Prahy a doufají, že kouzlu japonských těstovin propadnete i vy.
Zakoupením Tydle nudlí navíc pomáháte i dobré věci. Projekt totiž zaměstnává na pracovním trhu jinak znevýhodněné a zdravotně postižené lidi. I díky vám může být jejich život o poznání lepší.
Použití
Vlastnosti nudle rámen předurčují k použití v nepřeberném množství polévek rámen. Polévky rámen jsou obecně založeny na zeleninovém, kuřecím či vepřovém vývaru kombinovaném s řadou ingrediencí – ať již tuňákovými „vločkami“, sušenými sardinkami (niboši), vepřovými či hovězími kostmi, houbami šitake či řasou kombu. Rámen nudle lze bez obav vyzkoušet i místo tradičních nudlí v klasických zeleninových či masových vývarech.
Rámen nudle vařte silným varem 1,5 minuty v měkké neosolené vodě v poměru 10 dílů vody na 1 díl nudlí. Nudle po uvaření důkladně propláchněte, protřepejte a zbavte vody.
Tip! Vyzkoušejte Vegetariánské ramen nudle podle Koko.
O výrobci
Myšlenka přivést do Prahy výrobu opravdových japonských nudlí napadla v roce 2019 šéfkuchaře asijské fusion restaurace Kubu Čermáka společně s fanouškem japonské kuchyně a marketingovým ředitelem Českého chřestu Honzou Charvátem. Spojili se s Petrem Knopem, který dlouhá léta pomáhá zdravotně postiženým lidem a dva roky projekt Tydle nudle chystali do jeho současné podoby. Výsledek určitě stojí za to a ochutnat ho můžete i Vy.
Skladování
Skladujte při teplotě 4–8 °C. Po otevření spotřebujte do 24 hodin.
Výrobce
Tradegoods, s.r.o.
Korunní 2569/108
101 00 Praha
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Pšeničná mouka |
Voda |
Sůl |
Kansui |
E500 - Uhličitany sodné |
E501 - Uhličitany draselné |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | kJ/230 kCal |
Tuky | 2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 45 g |
z toho cukry | 0.7 g |
Bílkoviny | 9.9 g |
Sůl | 0 g |
Vláknina | 8 g |
Alergeny
Obiloviny obsahující lepek |