Čerstvá pasta Tagliatelle

330 g
Od českého farmáře
Bez éček
59,90 Kč 181,52 Kč/kg
Země původu: Česká republika,

Popis produktu

Tagliatelle jsou těstoviny, které se tradičně vyrábějí v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Jsou to dlouhé ploché nudle, které se tvarem podobají těstovinám fettuccine. 

Použití

Po rozbalení vhoďte do vroucí osolené vody a vařte 2-3 minuty.

Tip! Připravte si pappardelle na způsob Pasta All'amatriciana: Na olivovém oleji osmažíte pecorino na větší kousky, zalijete 1 dcl bílého vína, přidáte namačkaná loupaná rajčata a dusíte dokud nebudou rajčátka prohřátá. Omáčku promíchejte s pastou, kterou jste si uvařili – vařte 2 až 3 minuty, opepřete a promíchejte s trochou nastrouhaného sýra. Zbytek necháme na dozdobení při servírování. 

Příběh Čerstvé pasty

Společnost Čerstvá pasta vznikla v létě roku 2012, ze snahy pana majitele Jana Blažka, který je vášnivým milovníkem italské kuchyně. V té době nebylo možné v Česku koupit čerstvou pastu bez konzervantů. Pan Blažek sám provozoval několik restaurací. Jednu z nich měl i v italském horském středisku Cavalesse, kde nahlédl do tajů tamní gastronomie. Své zkušenosti následně předal svým zaměstnancům a začal nabízet čerstvou pastu do kvalitních restaurací a poté také prodávat na farmářských trzích. 

Na obrázku může být: text

O výrobci

Čerstvá pasta je malá firma rodinného formátu z obce Kolová u Karlových Varů. Vyrábí vše s láskou a z těch nejlepších dostupných surovin. Už osmým rokem se zaměřuje na výrobu Italské chlazené pasty z kvalitní semolinové mouky. Jelikož je mouka pro jejich pastu nejdůležitější vstupní surovinou, mají vlastní malou mlýnici v Itálii. Díky mouce jsou jejich těstoviny tak chutné a krásně pórovité. Pro výrobu dále používají italská, přírodní formou pasterovaná vajíčka. Těstoviny Čerstvá pasta jsou více vaječné, a proto jsou tak krásně žluté a nedobarvované. 

Od roku 2013 se jejich výroba rozšířila o chlazené omáčky a pesta. Suroviny nakupují převážně u farmářů nebo regionálních prodejců.  Nepoužívají žádné konzervanty ani emulgátory, vše je stoprocentně čerstvé.

Skladování

Doba spotřeby je díky naprosté čerstvosti 10 dní.

Výrobce

Čerstvá pasta - Jan Blažek
Kolová 216
362 14  Karlovy Vary
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 6 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 2 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Pšeničná semolinová mouka z tvrdé pšenice60 %
Pasterované vejce2 %
Pitná voda
Rýžová mouka20 %

Alergeny

Obiloviny obsahující lepek
Vejce