
Čerstvá pasta Spaghetti
330 g- Popis
- Složení
- Recepty
- Podobné produkty
- Další produkty značky
Nakupujte přímo z receptů za pár sekund
Čerstvé Spaghetti od českého výrobce.
Těstoviny jsou vyrobené s láskou a z těch nejlepších dostupných surovin. Jelikož je mouka pro pastu nejdůležitější vstupní surovinou, má firma vlastní malou mlýnici v Itálii. Díky mouce jsou tak jejich těstoviny chutné a krásně pórovité. Pro výrobu dále používají italská, přírodní formou pasterovaná vajíčka. Těstoviny Čerstvá pasta jsou více vaječné, a proto jsou tak krásně žluté a nedobarvované.
Proč je čerstvá pasta lepší než jakákoliv jiná?
- Čerstvá pasta je na povrchu porézní a tak mnohem lépe přijme omáčku či pesto, oproti suché pastě, která je gumová a na povrchu až gelová.
- Neobsahuje zbytečné množství konzervantů a emulgátorů
- Nesuší se nemrazí a ani se nepředvařuje
- Vaří se pouze 2–3 min. oproti suché pastě, která se vaří 8–12 min.
Použití
Po rozbalení vhoďte do vroucí osolené vody a vařte 2-3 minuty.
Tip! Připravte si špagety na způsob Aglio olio peperoncini:
Na studenou pánev nalijte olivový olej, mezitím si nakrájejte česnek na tenká kolečka, nasekejte feferonku a petrželovou nať. Vše dejte na pánev a asi minutu opékejte. Do 1,5 litru vroucí osolené vody vložte rozpletené čerstvé spaghetti a promíchejte. Vařte 2 až 3 minuty, do pánve dejte trochu vody z těstovin, přidejte spaghetti a vše společně promíchejte. Nakonec zastrouháme parmezánem a je hotovo.
O výrobci
Čerstvá pasta je malá firma rodinného formátu z obce Kolová u Karlových Varů. Společnost Čerstvá pasta vznikla v létě roku 2012, ze snahy pana majitele Jana Blažka, který je vášnivým milovníkem italské kuchyně. V té době nebylo možné v Česku koupit čerstvou pastu bez konzervantů.
Pan Blažek sám provozoval několik restaurací. Jednu z nich měl i v italském horském středisku Cavalesse, kde nahlédl do tajů tamní gastronomie. Své zkušenosti následně předal svým zaměstnancům a začal nabízet čerstvou pastu do kvalitních restaurací a poté také prodávat na farmářských trzích.
Od roku 2013 se jejich výroba rozšířila o chlazené omáčky a pesta. Suroviny nakupují převážně u farmářů nebo regionálních prodejců. Nepoužívají žádné konzervanty ani emulgátory, vše je stoprocentně čerstvé.
Skladování
Doba spotřeby je díky naprosté čerstvosti 10 dní.
Výrobce
Čerstvá pasta - Jan Blažek
Kolová 216
362 14 Karlovy Vary
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Pšeničná semolin. mouka z tvrdé pšenice | 60 % |
Pasterované vejce | 2 % |
Pitná voda | |
Rýžová mouka | 20 % |
Nutriční hodnoty na 100 g
2737.2 kJ/ kcal | |
2.64 g | |
g | |
6.5 g | |
0 g | |
4 g | |
0 g | |
0 g |
Alergeny
Obiloviny obsahující lepek |
Vejce |