Milí zákazníci, poptávka po naší službě se dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více zákazníků, omezujeme počet objednávek na jeden den na osobu. Počet položek nákupu je pak omezen na 35. Rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami, výjimku mají pouze senioři a ZTP. Plaťte prosím předem platební kartou. Současně pozastavujeme vracení nákupních tašek a zákazníky v karanténě prosíme, aby nám nevraceli vratné obaly. Všechny Vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Čerstvá pasta Pappardelle

330 g
Od českého farmářePrémiová kvalita
59,90 Kč 181,52 Kč/kg
Země původu: Česká republika,

Čerstvé pappardelle od českého výrobce.

Těstoviny jsou vyrobené s láskou a z těch nejlepších dostupných surovin. Jelikož je mouka pro pastu nejdůležitější vstupní surovinou, má firma vlastní malou mlýnici v Itálii. Díky mouce jsou tak jejich těstoviny chutné a krásně pórovité. 

Pro výrobu dále používají italská, přírodní formou pasterovaná vajíčka. Těstoviny Čerstvá pasta jsou více vaječné, a proto jsou tak krásně žluté a nedobarvované. 

Proč je čerstvá pasta lepší než jakákoliv jiná?

  • Čerstvá pasta je na povrchu porézní a tak mnohem lépe přijme omáčku či pesto, oproti suché pastě, která jegumová a na povrchu až gelová.
  • Neobsahuje zbytečné množství konzervantů a emulgátorů
  • Nesuší se nemrazí a ani se nepředvařuje
  • Vaří se pouze 2–3 min. oproti suché pastě, která se vaří 8–12 min.

Použití

Po rozbalení vhoďte do vroucí osolené vody a vařte 2-3 minuty.

Tip! Připravte si pappardelle na způsob Pasta All'amatriciana: 

Na olivovém oleji osmažíte Pecorino na větší kousky, zalijete 1 dcl bílého vína, přidáte namačkaná loupaná rajčata a dusíte dokud nebudou rajčátka prohřátá. Omáčku promíchejte s pastou, kterou jste si uvařili – vařte 2 až 3 minuty, opepřete a promíchejte s trochou nastrouhaného sýra. Zbytek necháme na dozdobení při servírování. 

O výrobci

Čerstvá pasta je malá firma rodinného formátu z obce Kolová u Karlových Varů. Společnost Čerstvá pasta vznikla v létě roku 2012, ze snahy pana majitele Jana Blažka, který je vášnivým milovníkem italské kuchyně. V té době nebylo možné v Česku koupit čerstvou pastu bez konzervantů.

Pan Blažek sám provozoval několik restaurací. Jednu z nich měl i v italském horském středisku Cavalesse, kde nahlédl do tajů tamní gastronomie. Své zkušenosti následně předal svým zaměstnancům a začal nabízet čerstvou pastu do kvalitních restaurací a poté také prodávat na farmářských trzích. 

Od roku 2013 se jejich výroba rozšířila o chlazené omáčky a pesta. Suroviny nakupují převážně u farmářů nebo regionálních prodejců. Nepoužívají žádné konzervanty ani emulgátory, vše je stoprocentně čerstvé.

Skladování

Doba spotřeby je díky naprosté čerstvosti 10 dní.

Výrobce

Čerstvá pasta - Jan Blažek
Kolová 216
362 14  Karlovy Vary
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 5 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 2 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Pšeničná semolinová mouka z tvrdé pšenice60 %
Pasterované vejce20 %
Pitná voda
Rýžová mouka2 %

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota2737.2 kJ/ kcal
Tuky2.64 g
z toho nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy6.5 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny4 g
Sůl0 g
Vláknina0 g

Alergeny

Obiloviny obsahující lepek
Vejce
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.