
čerstvá pasta
Čerstvá pasta Pappardelle
330 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 5 DNŮ
Doručení už do 60 minut
AI Souhrn
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Čerstvé pappardelle od českého výrobce.
Těstoviny jsou vyrobené s láskou a z prvotřídních surovin. Jelikož je mouka pro pastu nejdůležitější vstupní surovinou, má firma vlastní malou mlýnici v Itálii. Díky mouce jsou tak jejich těstoviny chutné a krásně pórovité.
Pro výrobu dále používají italská, přírodní formou pasterovaná vajíčka. Těstoviny Čerstvá pasta jsou více vaječné, a proto jsou tak krásně žluté a nedobarvované.
- Čerstvá pasta je na povrchu porézní a tak mnohem lépe přijme omáčku či pesto.
- Nesuší se nemrazí a ani se nepředvařuje
- Vaří se pouze 2–3 min. oproti suché pastě, která se vaří 8–12 min.

Použití
Po rozbalení vhoďte do vroucí osolené vody a vařte 2-3 minuty.
Tip! Připravte si pappardelle na způsob Pasta All'amatriciana:
Na olivovém oleji osmažíte Pecorino na větší kousky, zalijete 1 dcl bílého vína, přidáte namačkaná loupaná rajčata a dusíte dokud nebudou rajčátka prohřátá. Omáčku promíchejte s pastou, kterou jste si uvařili – vařte 2 až 3 minuty, opepřete a promíchejte s trochou nastrouhaného sýra. Zbytek necháme na dozdobení při servírování.
O výrobci
Čerstvá pasta je malá firma rodinného formátu z obce Kolová u Karlových Varů. Společnost Čerstvá pasta vznikla v létě roku 2012, ze snahy pana majitele Jana Blažka, který je vášnivým milovníkem italské kuchyně.

Pan Blažek sám provozoval několik restaurací. Jednu z nich měl i v italském horském středisku Cavalesse, kde nahlédl do tajů tamní gastronomie. Své zkušenosti následně předal svým zaměstnancům a začal nabízet čerstvou pastu do restaurací a poté také prodávat na farmářských trzích.
Od roku 2013 se jejich výroba rozšířila o chlazené omáčky a pesta. Suroviny nakupují převážně u farmářů nebo regionálních prodejců.
Skladování
Doba spotřeby je díky naprosté čerstvosti 10 dní.
Výrobce
Čerstvá pasta - Jan Blažek
Kolová 216
362 14 Karlovy Vary
Česká republika
Trvanlivost
Složení
| Pšeničná semolinová mouka z tvrdé pšenice | 60 % |
| Pasterované vejce | 20 % |
| Pitná voda | |
| Rýžová mouka | 2 % |
Nutriční hodnoty na 100 g
| Energetická hodnota | 1160 kJ/277 kCal |
| Tuky | 1.36 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0.38 g |
| Sacharidy | 52.5 g |
| z toho cukry | 2.28 g |
| Bílkoviny | 11.3 g |
| Sůl | 0.057 g |
| Vláknina | 2.92 g |
Alergeny
| Obiloviny obsahující lepek |
| Vejce |